Απεγνωσμένη προσπάθεια να βρουν ταίρι σε υπό εξαφάνιση είδος ψαριού πραγματοποιούν οι υπεύθυνοι του Ζωολογικού Κήπου του Λονδίνου, καθώς διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει θηλυκό για να ζευγαρώσει με το συγκεκριμένο ψάρι.

Η εξωτική κιχλίδα Mangarahara από τη Μαδαγασκάρη θεωρείται τόσο άσχημη που ούτε τα ίδια τα ψάρια δεν το πλησιάζουν, λέει με χιούμορ ένας από τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου.

Παρόλα αυτά, το πραγματικό πρόβλημα στην αναπαραγωγή του είδους τους είναι το γεγονός ότι το Πάρκο του Λονδίνου έχει δύο αρσενικά. Άλλο ένα ψάρι υπάρχει στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου, αλλά δυστυχώς είναι και αυτό αρσενικό.

Οπότε, οι υπεύθυνοι βρέθηκαν σε αδιέξοδο και αποφάσισαν να ζητήσουν τη βοήθεια του…κοινού, δημοσιεύοντας μια αγγελία όπου έκαναν επείγουσα έκκληση “προς όποιον τυχαίνει να έχει ένα ίδιο θηλυκό ψάρι”.

«Ίσως είναι αργά για τα Mangarahara να ξαναζήσουν ελεύθερα στη φύση, όμως αν βρεθεί ένα ταίρι, ίσως καταφέρουμε να σώσουμε το είδος από την ολοκληρωτική εξαφάνιση» γράφει η αγγελία, η οποία συνοδεύεται και από τη φωτογραφία του υποψήφιου…γαμπρού.