Γνωρίστε τους λεμούριους της Μαδαγασκάρης

Θεωρούνται από τα πλέον απειλούμενα είδη πρωτευόντων στον κόσμο


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
0:56
03/05/2013
Γνωρίστε τους λεμούριους της Μαδαγασκάρης
1
loading

Με επιδέξιες, σχεδόν χορευτικές κινήσεις ο μικρός λεμούριος διασχίζει ένα χωμάτινο δρόμο σε δάσος της Μαδαγασκάρης. Ο φωτογράφος Dale Morris χρησιμοποιώντας ένα φωτογραφικό τρικ δημιουργεί μια εικόνα σαν να είναι πέντε λεμούριοι στη σειρά, οι οποίοι επιδίδονται σε έναν ιδιαίτερο χορό.

Υπάρχουν πάνω από 100 είδη λεμούριων στο αφρικανικό νησί. Θεωρούνται από τα πλέον απειλούμενα είδη πρωτευόντων στον κόσμο.

Ο 40χρονος βρετανός φωτογράφος θέλησε να απαθανατίσει με το φακό του τα γλυκύτατα αυτά πλάσματα, τα οποία έχουν πλέον συνηθίσει την παρουσία των ανθρώπων.

Μάλιστα, μια φορά, όπως ανέφερε ο ίδιος στη Daily Mail, μια ομάδα λεμούριων εισέβαλλε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του από ένα ξεχασμένο, ανοιχτό παράθυρο. «Πολλά είδη ζουν σε πάρκα προστασίας της φύσης και έχουν συνηθίσει τους τουρίστες που τους βγάζουν φωτογραφίες. Φαίνεται να μην τους απασχολεί καθόλου. Ορισμένοι μπαίνουν στα δωμάτια των ξενοδοχείων και αρπάζουν τροφές, ενώ άλλοι εμφανίζονται στα εστιατόρια σχεδόν… ικετεύοντας για λιχουδιές».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Heretus L’barra An’ar

    Woman physically fit, physically fit
    Physically, physically, physically fit
    Woman physically fit, physically fit
    Physically, physically, physically fit

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει