Τα μεγάλα βήματα για την προστασία του περιβάλλοντος μπορούν να ξεκινήσουν από τα μικρά καθημερινά πράγματα που κάνουμε στο σπίτι μας.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η P&G, η εταιρεία πίσω από προϊόντα όπως η Gillette®, το Ariel®, το Pantene®, το Fairy®, η Always®, και τα Pampers®, το 86% των Ελλήνων δηλώνουν ότι με τις απλές, καθημερινές κινήσεις τους αισθάνονται ότι συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος και το 87% ομολογεί ότι αυτές οι καθημερινές συνήθειες τους κάνουν να νιώθουν καλύτερα με τον εαυτό τους.

Εδώ και 175 χρόνια, στην P&G καινοτομούμε όχι μόνο δημιουργώντας προϊόντα που κάνουν την καθημερινή ζωή καλύτερη αλλά φροντίζοντας ώστε το αποτύπωμα αυτών των προϊόντων στο περιβάλλον να μειώνεται όλο και περισσότερο. Έτσι, όταν έναν από τα προϊόντα μας αξιοποιεί την πιο σύγχρονη τεχνολογία ώστε το πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο να επιτυγχάνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες και το πλύσιμο των πιάτων με συμπυκνωμένα προϊόντα να περιορίζει την κατανάλωση νερού, τότε ξέρουμε ότι έχουμε προσφέρει σημαντική βοήθεια στον πλανήτη μας.

Σκεφτείτε ότι η τεχνολογία στο προϊόν μας Ariel® επιτρέπει στα ενεργά συστατικά του να ενεργούν από τους 30ο κάνοντας οικονομία μέχρι και 40% στο ρεύμα σε κάθε πλύση. Ταυτόχρονα η σύνθεσή του καθαρίζει δύσκολους λεκέδες χωρίς να χρειάζεται πρόπλυση ή μούλιασμα, εξοικονομώντας έτσι μέχρι και 1.000 λίτρα νερό το χρόνο. Την ίδια στιγμή η νέα γενιά των συμπυκνωμένων απορρυπαντικών, όπως οι συμπυκνωμένες κάψουλες Ariel® και το Fairy® και το Lenor® δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα με ακόμη μικρότερη ποσότητα προϊόντος.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης και με στόχο να εμπνεύσει περισσότερο κόσμο στην Ελλάδα να κάνει αυτές τις μικρές καθημερινές κινήσεις, η P&G δημιούργησε ένα video, όπου άνθρωποι κάθε ηλικίας αποκαλύπτουν τις απλές πράξεις που θεωρούν σημαντικές για το περιβάλλον. Ανάμεσά τους και η μαρτυρία της Κατερίνας Λέχου.

Ελπίζουμε ότι το video θα αποτελέσει έμπνευση ώστε όλοι μας να σκεφτούμε τις επιπτώσεις των δικών μας καθημερινών πράξεων και να ανακαλύψουμε το πόσο ο καθένας από εμάς μπορεί να αφήσει τη θετική του σφραγίδα στο περιβάλλον.