Μια νυχτερίδα που θυμίζει στην όψη –σε μικρογραφία βέβαια- ένα πάντα, ανακάλυψαν επιστήμονες στο Νότιο Σουδάν.

Οι ίδιοι κάνουν λόγο για ένα εξαιρετικά σπάνιο εύρημα, κάνοντας λόγο για την «ανακάλυψη της ζωής τους», τονίζοντας ακόμη ότι ενδέχεται να πρόκειται για ένα εντελώς καινούριο είδος.

«Τα πανέμορφα και ξεχωριστά μοτίβα που έχει στο κυρίως σώμα της μου τράβηξαν αμέσως την προσοχή. Πρόκειται για ένα μοναδικό ζώο που δεν είχα ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου. Με το που το αντίκρισα κατάλαβα ότι πρόκειται για την ανακάλυψη της ζωής μου» δήλωσε η καθηγήτρια Βιολογίας DeeAnn Reeder που την ανακάλυψε.

Η Reeder εντόπισε το ζώο στο πάρκο προστασίας της φύσης Bangangai Game Reserve.

Αφού επέστρεψε στις ΗΠΑ, η καθηγήτρια επιβεβαίωσε ότι η νυχτερίδα ήταν η ίδια με μια που είχε αιχμαλωτιστεί στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό το 1939 και την οποία οι επιστήμονες είχαν ονομάσει Glauconycteris superb. Ωστόσο η Reeder και οι συνάδελφοί της πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη νυχτερίδα που εντόπισαν οι ίδιοι δεν ταιριάζει με τις υπόλοιπες νυχτερίδες του είδους Glauconycteris.

«Μετά από προσεχτική ανάλυση, είναι φανερό ότι δεν ανήκει σε αυτό το είδος. Τα χαρακτηριστικά του κρανίου της, των φτερών της, του μεγέθους της και των αυτιών της… κυριολεκτικά τα πάντα δεν έχουν καμία σχέση. Είναι τόσο μοναδική που πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νέο είδος» είπε.