Εντοπίστηκε στην Κορσική νέο είδος γάτας-αλεπούς

Είναι επιθετική και αποτελεί μέρος ενός είδους που ήρθε από την Αφρική πριν χιλιάδες χρόνια


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
8:08
22/06/2019
Εντοπίστηκε στην Κορσική νέο είδος γάτας-αλεπούς
3
loading

Ένα μυστηριώδες και άγριο ζώο εμφανίστηκε στην Κορσική με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι ενδέχεται να πρόκειται για ένα νέο είδος, αναφέρει δημοσίευμα του Independent.

Οι ντόπιο το γνωρίζουν με το όνομα ghjattu volpe ή αλλιώς γάτα-αλεπού και έχει μια θρυλική θέση στη λαογραφία της Κορσικής καθώς για πολύ καιρό οι βοσκοί την έτρεμαν γιατί έκανε επιθέσεις στις κατσίκες και τα πρόβατά τους.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η γάτα αποτελεί μέρος ενός μέχρι σήμερα άγνωστου είδους που μπορεί να προήλθε από την Αφρική ή τη Μέση Ανατολή πριν από χιλιάδες χρόνια. «Είναι μια θαυμάσια εφεύρεση» είπε στο AFP ο Pierre Benedetti, επικεφαλής περιβαλλοντολόγος του Εθνικού Γραφείου Κυνηγιού και Άγριας Ζωής της Γαλλίας.

Η γάτα-αλεπού έχει πυκνό τρίχωμα, μαύρα ριγέ πόδια και μαύρη ουρά. Είναι αρκετά μεγαλύτερη από την απλή γάτα, έχει μήκος σχεδόν ένα μέτρο από το κεφάλι μέχρι την ουρά της, μεγάλα αυτιά, μικρότερα μουστάκια και μεγάλα δόντια, παρόμοια με σκύλου. Το πυκνό της τρίχωμα φαίνεται ότι την προστατεύει από τους ψύλλους.

«Εξετάζοντας το DNA της, μπορούμε να τη διαχωρίσουμε από την ευρωπαϊκή αγριόγατα Felis silvestris silvestris. Είναι πιο κοντά στην αφρικανική γάτα δάσους Felis silvestris lybica, αλλά η ακριβής της ταυτότητα μένει ακόμα να καθοριστεί», δήλωσε ο Benedetti.

Δείτε το βίντεο:

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar laz

  «Είναι μια θαυμάσια εφεύρεση» είπε στο AFP ο Pierre Benedetti
  Ανακάλυψη ίσως...εφεύρεση...δύσκολο!

 2. avatar ´Αστε ήσυχο

  το ζώο βρε ζώα

  1. avatar !!!!

   χαλαρωσε ζωονφιλε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει