Το οπόσουν ή πόσουμ είναι ένα μικρό θηλαστικό που ανήκει στην τάξη διδελφόμορφα. Είναι μαρσιποφόρο και συγγενεύει με τα κανγκουρό και τα κοάλα. Με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, συνήθως δεν περιλαμβάνονται στο μενού της αράχνης-κυνηγού, που ανήκει στην οικογένεια των σπαρασσιδών και ζει στην Αυστραλία, καθώς και σε κάποιες άλλες περιοχές του κόσμου.

Ωστόσο, ένας άνδρας από την Τασμανία πέτυχε την εξαίρεση του κανόνα και απαθανάτισε τη σκηνή σε μια φωτογραφία. Σε αυτήν εμφανίζεται μια πελώρια αράχνη του συγκεκριμένου είδους να προσπαθεί να καταβροχθίσει ένα μικρόσωμο πόσουμ.

Σύμφωνα με τον Guardian, o άνδρας τράβηξε τις φωτογραφίες σε μια καλύβα στο εθνικό πάρκο Μάουντ Φιλντ, 64 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Χόμπαρτ. Η σύζυγός του ανάρτησε τις εικόνες σε μία σελίδα στο Facebook και σύντομα αυτές έγιναν δημοφιλείς σε όλο το διαδίκτυο.

O διευθυντής του τομέα αραχνολογίας στο Μουσείο της Αυστραλίας, Γκρέιαμ Μίλετζ, επισήμανε πως πρόκειται για μια αρκετά σπάνια σκηνή. «Είναι η πρώτη φορά που βλέπω πόσουμ ως λεία αυτών των αραχνών. Είναι πιο συνηθισμένο οι συγκεκριμένες αράχνες-κυνηγοί να βάζουν στο στόχαστρο μικρά πτηνά, βατράxους και σαύρες γκέκο».

Στην Τασμανία ζουν δύο είδη πόσουμ πυγμαίων: οι μικροί πυγμαίοι και οι ανατολικοί πυγμαίοι. Το πρώτο είδος των μικροσκοπικών μαρσιποφόρων θηλαστικών φτάνει σε βάρος τα 7 γραμμάρια και το μήκος του σώματός τους κυμαίνεται μεταξύ 5 και 6,5 εκατοστών. Το δεύτερο είδος μπορεί να φτάσει τα 43 γραμμάρια βάρους και το μήκος του κυμαίνεται μεταξύ 7 και 11 εκατοστών.

Το πιο τρομακτικό, σύμφωνα με τον Τζον Βοϊνάρσκι, καθηγητή Βιολογίας στο πανεπιστήμιο Charles Darwin, το θήραμα στη συγκεκριμένη φωτογραφία ανήκει πιθανότατα στο δεύτερο είδος, το μεγαλύτερο.