Το κοινό αίτημα των δήμων Φαιστού Ηρακλείου και Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνου για τη λήψη μέτρων προστασίας των ιχθυαποθεμάτων στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Μεσαράς, όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο της υπεραλίευσης, ιδιαίτερα από τράτες, εξετάσθηκε σε σύσκεψη στα γραφεία της περιφέρειας Κρήτης.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν οι μελέτες έρευνας που έχει πραγματοποιήσει το ΕΛΚΕΘΕ σε διάφορες περιοχές στον κόλπο της Μεσαράς και τεκμηριώνουν τη μείωση των αλιευμάτων, αλλά και την υποβάθμιση της βιοποικιλότητας.

«Πράγματι, όπως έχει τεκμηριώσει επιστημονικά και το ΕΛΚΕΘΕ με την έρευνά του, υπάρχει πρόβλημα στον θαλάσσιο κόλπο της Μεσαράς από το φαινόμενο της υπεραλίευσης» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής.

Το αίτημα των δυο δήμων για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της υπεραλίευσης, αναμένεται να κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, όπου θα συζητηθεί το θέμα προκειμένου να γνωμοδοτήσει προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που είναι και το αρμόδιο για να πάρει τις σχετικές αποφάσεις.