Η Loca είναι ένα σκυλί που μοιάζει με κάθε άλλο τετράποδο, μέχρι τη στιγμή που επιχειρεί να τρέξει.

Το σκυλί που ανήκει σε μια οικογένεια από την Ιρλανδία, υποφέρει από μια νευρολογική πάθηση με την ονομασία «αταξία» (ataxia). Η πάθηση αυτή δεν συνεπάγεται πόνο, ούτε κίνδυνο για τη ζωή του σκυλιού, όμως επηρεάζει τον έλεγχο των ποδιών του.

Έτσι, η Loca δεν μπορεί να τρέξει κανονικά. Αντίθετα, φαίνεται σαν να πηδάει όταν κινείται. Η οικογένεια της Loca έχει φτιάξει κανάλι στο YouTube με το όνομά της και βίντεο που δείχνουν τις «περιπέτειες» της, τραβώντας το ενδιαφέρον του κοινού.

Ένα βίντεο μάλιστα, που μπορείτε να δείτε παρακάτω έχει συγκεντρώσει πάνω από 3 εκατ. θεάσεις. Σε αυτό ακούγεται μια φωνή να τραγουδά την ιστορία της Loca, σαν να ήταν η ίδια.

«Λοιπόν γεια σας, το όνομά μου είναι Loca και είμαι ένα ξεχωριστό μπουλντογκ. Ζω στο Μπελφάστ της Ιρλανδίας και ό,τι αγαπώ είναι μια αγκαλιά», ακούγεται να λέει το τραγουδάκι.

Η οικογένεια που έφτιαξε το βίντεο, προκειμένου να ηρεμήσει τις ανησυχίες των θεατών σχετικά με την υγεία του Loca, σημειώνει στο τέλος:

«Η Loca υποφέρει από μια ήπια διαταραχή του εγκεφάλου. Μπορεί να χειρουργηθεί αλλά είναι επικίνδυνο και καθώς ο ο κτηνίατρος λέει ότι είναι δεν γνωρίζουμε αν θα πάει καλά και πως θα ζήσει μια μακριά και υγιή ζωή, αποφασίσαμε να μην ρισκάρουμε να τη χάσουμε».

Δείτε το βίντεο…