Φρικιαστικές εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα, δείχνουν τη στιγμή που πατέρας και γιος στην Αλάσκα σκοτώνουν παράνομα μια μαύρη αρκούδα που βρισκόταν σε χειμερία νάρκη και τα μικρά της και στη συνέχεια κομπάζουν ότι δεν θα τους πιάσουν.

Όπως αναφέρει ο Guardian, σε βίντεο που δημοσίευσε η οργάνωση Humane Society φαίνεται ο Andrew Renner και ο γιος του Owen να πλησιάζουν με σκι τη φωλιά της αρκούδας στο Esther Island και να σκοτώνουν τα τρία ζώα.

Συγκεκριμένα ο πατέρας και ο γιος πυροβολούν μέσα στη φωλιά και τα μικρά αρκουδάκια ακούγονται να ουρλιάζουν. Στη συνέχεια τραβούν έξω τη μαμά αρκούδα και ανταλλάσσουν high fives.

«Δεν θα μπορέσουν ποτέ να μας συνδέσουν με αυτό, δεν το νομίζω» ακούγεται να λέει ο ένας άνδρας.

Μάλιστα ο γιος ποζάρει για φωτογραφία πίσω από τη νεκρή αρκούδα, κρατώντας το πέλμα της. «Εμείς οι δύο δεν αστειευόμαστε» λέει ο ένας άνδρας. «Πηγαίνουμε όπου θέλουμε να σκοτώνουμε».

Οι δύο άνδρες φαίνονται να επιστρέφουν στο σημείο δύο μέρες μετά για να τοποθετήσουν τα πτώματα των δύο μικρών αρκούδων σε πλαστικές σακούλες.

Οι δύο άνδρες όμως στάθηκαν άτυχοι, καθώς επιστήμονες είχαν τοποθετήσει κάμερα για να παρακολουθούν τις τρεις αρκούδες στο πλαίσιο ερευνητικής εργασίας.

Η σφαγή σημειώθηκε τον περασμένο Απρίλιο με τις αρχές στην Αλάσκα να δίνουν τις εικόνες στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Ο Άντριου Ρένερ καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλάκιση και 20.000 δολάρια πρόστιμο ενώ ο γιος του υποχρεώθηκε σε κοινωνική εργασία. Και για τους δύο ανακλήθηκε η άδεια του κυνηγού.