Με χρώμα ροζ σαν την τσιχλόφουσκα η λίμνη Hillier στη δυτική Αυστραλία εντυπωσιάζει με την ιδιαιτερότητά της. Βρίσκεται στο Middle Island, το μεγαλύτερο από τα νησιά και τις νησίδες που συνθέτουν το αρχιπέλαγος Recherche.

Το μήκος της λίμνης είναι περίπου εξακόσια μέτρα και το πλάτος της 250 μέτρα. Στο σύνολο της περιβάλλεται από μια μικρή λωρίδα άμμου και ένα πυκνό δάσος από ευκαλύπτους. Ένα στενό κομμάτι αμμοθινών, που καλύπτονται από βλάστηση, τη χωρίζει προς το βορρά από το Νότιο Ωκεανό.

Το νερό της είναι αλμυρό, ενώ δεν έχει ιδιαίτερο βάθος. Ακόμα και όταν το νερό είναι τοποθετημένο σε ένα δοχείο, το υγρό διατηρεί το ροζ χρώμα του.

Το νησί και η λίμνη πιστεύεται ότι έχουν χαρτογραφηθεί από την εκστρατεία του Flinders το 1802. Ο καπετάνιος Flinders λέγεται ότι παρατήρησε πρώτος τη ροζ λίμνη, όταν έφτασε στο νησί.

Ο John Thistle, ο πλοίαρχος του πλοίου, συνέλεξε λίγο από το νερό της λίμνης, το οποίο βρέθηκε να είναι κορεσμένο με αλάτι.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το ροζ χρώμα προκύπτει από μια χρωστική ουσία που δημιουργήθηκε από τους οργανισμούς Dunaliella salina και halobacteria. Παρά το ασυνήθιστο χρώμα της, η λίμνη δεν παρουσιάζει αρνητικές επιπτώσεις στους ανθρώπους.

Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι το αλάτι, που υπάρχει στο νερό της λίμνης περιέχει στο εσωτερικό του φλοιού του αλόφιλα βακτήρια κόκκινου χρώματος, τα οποία και δίνουν τη ροζ απόχρωση στο νερό.

Ο καλύτερος τρόπος για να την απολαύσει κανείς είναι με αεροπλάνο ή ελικόπτερο.