Η χώρα που σκοπεύει να απαγορεύσει τις βρεφικές πάνες

Το μέτρο για να περιοριστούν τα σκουπίδια και να καταπολεμηθεί η μόλυνση


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
12:51
21/02/2019
Η χώρα που σκοπεύει να απαγορεύσει τις βρεφικές πάνες
1
loading

Είναι μία από τις χώρες που είναι πιο ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή, και ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να απαγορεύσει τις βρεφικές πάνες μίας χρήσης από την 1η Δεκεμβρίου προκειμένου να περιορίσει σημαντικά τον όγκο των απορριμμάτων και να καταπολεμήσει τη μόλυνση.

Ο λόγος για το Βανουάτου.

Ο υπουργός Εξωτερικών του συμπλέγματος αυτού νησιών που βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, ο Ραλφ Ρεγκενβάνου, ανακοίνωσε το σχέδιο αυτή την εβδομάδα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Πορτ Βίλα. Η απαγόρευση αφορά επίσης τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα, τα ποτήρια, τους αναδευτήρες και διάφορους τύπους πλαστικών συσκευασιών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ρεγκενβάνου εξήγησε ότι έρευνα έδειξε πως οι βρεφικές πάνες μίας χρήσης ήταν το πιο συχνό αντικείμενο που βρίσκεται στα οικιακά απορρίμματα του αρχιπελάγους.

«Η απαγόρευσή τους θα μειώσει σημαντικά την ποσότητα των πλαστικών απορριμμάτων», πρόσθεσε ο υπουργός.

Το Βανουάτου είναι μία από τις χώρες που απειλούνται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή εξαιτίας της ανόδου του επιπέδου των θαλασσών λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας της Γης.

Η χώρα είχε απαγορεύσει πέρυσι τις πλαστικές σακούλες μίας χρήσης, ενώ η απαγόρευση των βρεφικών πανών μίας χρήσης μένει να εγκριθεί επισήμως.

Οι πάνες, που δεν είναι βιοδιασπώμενες, επιβαρύνουν πολύ το περιβάλλον εξαιτίας της ποσότητας πλαστικών και χημικών ουσιών που περιέχουν. Επιπλέον για την κατασκευή τους καταναλώνεται μεγάλη ποσότητα νερού, αλλά και ενέργειας, συμβάλλοντας στην κλιματική αλλαγή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

    Μας ''ΒΑΝ-ει στη θεση μας'' το ταπεινο
    ΒΑΝΟΥΑΤΟΥ ολους εμας τους μεγαλο-
    ΑΝΟ-ητους !!!
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ πλαστικες ΠΑΝες ΝΑ ΠΑΝ !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει