Ο φακός έπιασε μια τελείως ιδιαίτερη κατάδυση στα ανοιχτά των ακτών της Χαβάης, όταν μια παρέα δυτών κατέγραφαν κάτι καρχαρίες-τίγρεις να κατασπαράσσουν το κουφάρι μιας φάλαινας.

Ως ο μεγαλύτερος φόβος για κάποιους, ο μεγάλος λευκός που συνάντησαν δεν ήταν μάλιστα όποιος κι όποιος, καθώς μιλάμε για τον Deep Blue.

Αυτό μας λέει η θαλάσσια βιολόγος Ocean Ramsey, που φαίνεται στο βίντεο, ότι ο καρχαρίας ήταν ο πελώριος Deep Blue, ένας από τους μεγαλύτερους λευκούς καρχαρίες που έχουν ποτέ παρατηρηθεί και είναι τόσο γνωστός που έχει ακόμα και δικό του λογαριασμό στο Twitter!

https://twitter.com/deep_blue_shark?lang=el

Ο 50 ετών καρχαρίας φαινόταν να ενδιαφέρεται περισσότερο για τους δύτες παρά για τη φάλαινα και όταν καλύφθηκε η περιέργειά του, απομακρύνθηκε διακριτικά. Η Ramsey μας λέει επίσης πως οι μεγάλοι λευκοί σπανίζουν στα ζεστά νερά της Χαβάης και ήταν πιθανότατα η πείνα αυτή που τον έφερε ως εκεί.

Το βίντεο έγινε viral, αναγκάζοντας φιλοζωικές οργανώσεις και θεσμούς που ασχολούνται με τους καρχαρίες να προειδοποιήσουν τον κόσμο να μην πλησιάζει κουφάρια φαλαινών, καθώς μπορεί να καραδοκούν καρχαρίες…