Οι σουηδικές αρχές επιτρέπουν τις… αγελάδες στις παραλίες γυμνιστών

«Έχουν ακριβώς το ίδιο δικαίωμα με τους ανθρώπους να βρίσκονται εκεί»


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
21:57
11/08/2018
Οι σουηδικές αρχές επιτρέπουν τις... αγελάδες στις παραλίες γυμνιστών
1
loading

Οι τοπικές αρχές στη νότια Σουηδία έδωσαν το πράσινο φως ώστε να επιτρέπεται σε... αγελάδες να επισκέπτονται παραλίες γυμνιστών στη διάρκεια του παρατεταμένου καύσωνα, παρά τις διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το BBC.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα The Local, γυμνιστές εξέφρασαν παράπονα στις αρχές της περιοχής Σμάλαντ επειδή επισκέπτονταν τις παραλίες τους αγελάδες με το αιτιολογικό ότι η παρουσία τους είναι «ανθυγιεινή και συνιστά κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία».

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο καύσωνας, ο οποίος πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ευρώπης, έχει προκαλέσει ξηρασία σε ολόκληρη τη χώρα και αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες δυσκολεύονται να ταϊσουν τα ζώα τους. Έτσι κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν να σφαγιάσουν τα κοπάδια τους νωρίτερα από το συνηθισμένο, αλλά άλλοι προτίμησαν να τα οδηγήσουν στις γειτονικές παραλίες των γυμνιστών προκειμένου να δροσιστούν, μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση SVT, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Όταν υπάρχει ξηρασία, δεν θέλεις να σφαγιαστούν χωρίς λόγο οι αγελάδες σου. Θα πρέπει να μπορούν να βρέχονται, να τρώνε και να πίνουν», είπε ο περιφερειακός αξιωματούχος Πέτερ Μπένγκτσον.

Τα παράπονα που διατύπωσαν οι γυμνιστές οδήγησαν την Υπηρεσία Πολιτισμού και Αναψυχής του Βάξγιο να διοργανώσει ψηφοφορία για το αν θα πρέπει να επιτραπεί η πρόσβαση στις αγελάδες. Τα μέλη της αποφάσισαν ότι οι αγελάδες «έχουν ακριβώς το ίδιο δικαίωμα με τους ανθρώπους να βρίσκονται εκεί».

Ο Μπένγκτσον υποστηρίζει ότι οι λουόμενοι δεν κινδυνεύουν να μολυνθούν με E.Coli, αλλά ότι οι αγρότες θα πρέπει να αποφεύγουν να βάζουν τις αγελάδες μέσα στη θάλασσα αν βρίσκονται εκεί λουόμενοι που θέλουν να κολυμπήσουν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar SER 30

    ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΒΟΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΩΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΑΛΚΟΟΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΩΝ . ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΜΕ ΠΑΡΕΑ ΓΕΛΑΔΙΑ ΤΑΡΑΝΔΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΖΩΑ .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει