Την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. για την επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση των λυμάτων της Ψυττάλειας ενέκρινε χθες κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Υπέρ τάχθηκαν η παράταξη «Αττική-Νέα Προοπτική» και η «Αττική Οικολογική Απάντηση» που συνεχάρησαν την Περιφέρεια διότι έφερε εις πέρας ένα από τα σημαντικότερα έργα της Περιφέρειας Αττικής. Λευκό ψήφισαν οι παρατάξεις «Αττική Συνεργασία-Όχι στο Μνημόνιο» και «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής Ελεύθερη Αττική». Κατά της σύμβασης τάχθηκε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Το εμβληματικό έργο της επαναχρησιμοποίησης των νερών της Ψυττάλειας θα επιτρέψει. Αντί το νερό της επεξεργασίας των λυμάτων να χύνεται στον Σαρωνικό, με κατάλληλη επεξεργασία, να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για άρδευση σε πολλούς δήμους της Περιφέρειας Αττικής», σημείωσε ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.

«Καλώ τους δήμους να προσκομίσουν ώριμες μελέτες για σημαντικά έργα προκειμένου να τα εντάξουμε στο σχεδιασμό της Περιφέρειας. Τονίζω ότι τα μεγάλα έργα, όχι μόνο έρχονται να επιλύσουν χρόνια περιβαλλοντικά προβλήματα, αλλά δημιουργούν και νέες θέσεις εργασίας σε μια περίοδο όπου η ανεργία πλήττει σκληρά τη χώρα» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.