Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού θα συμμετάσχει και φέτος, για 4η φορά, στην Πανελλαδική Εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που διοργανώνεται για 17η συνεχή χρονιά στη χώρα μας.

Η εκστρατεία αυτή τελεί υπό την αιγίδα του Μεσογειακού Προγράμματος Δράσης του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP/ MAP) και επιχειρεί τη φετινή χρονιά να «φωτίσει» το θέμα της διατήρησης και ορθολογικής διαχείρισης των αλιευτικών πόρων και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του επαγγέλματος του αλιέα.

Σκοπός της προσπάθειας είναι να στραφεί το ενδιαφέρον και προς το καθήκον μας απέναντι στο περιβάλλον, στη διαφύλαξη του θαλάσσιου, παράκτιου και φυσικού μας πλούτου.

Οι εθελοντικοί καθαρισμοί που θα πραγματοποιηθούν στην Προστατευόμενη Περιοχή Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού:

1. στον Πλάτανο, το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 και ώρα 09:00 πμ. (ραντεβού στην πλατεία «Χαρές»)

2. στον Τυρό, την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 και ώρα 08:30 πμ. (ραντεβού στο Πνευματικό Κέντρο Τυρού)

3. στο Γεράκι, την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 και ώρα 10:00 πμ. (ραντεβού στη θέση Κάτω Βρύση)

Μάλιστα, έχει διασφαλιστεί η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, κυρίως τους Δήμους Β. Κυνουρίας, Ν. Κυνουρίας και Ευρώτα, για την παροχή προσωπικού καθαριότητας και απορριμματοφόρων για τη συλλογή και την αποκομιδή των απορριμμάτων που θα συλλεχθούν. Επίσης πρόκειται να παρασχεθεί σε όλους τους συμμετέχοντες ο απαραίτητος εξοπλισμός για έναν ασφαλή καθαρισμό.