«Θα ψηθούμε, θα τηγανιστούμε και θα καούμε»

Η Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποιεί για το μέλλον


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
15:10
25/10/2017
«Θα ψηθούμε, θα τηγανιστούμε και θα καούμε»
1
loading

Προειδοποιήσεις για το μέλλον στέλνει η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ από το Ριάντ.

«Θα ψηθούμε, θα τηγανιστούμε και θα καούμε ζωντανοί αν ο κόσμος δεν καταφέρει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για την κλιματική αλλαγή» τόνισε, σε ελεύθερη μετάφραση, όπως γράφει ο Guardian και υποστήριξε ότι ο κόσμος θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα τα επόμενα 50 χρόνια, αν δε ληφθεί σοβαρά υπόψιν η αλλαγή του κλίματος, αλλά και η ανισότητα μεταξύ φύλων και χωρών.

«Αν δεν κάνουμε κάτι... θα περάσουμε σε ένα σκοτεινό μέλλον, σε 50 χρόνια» τόνισε η κυρία Λαγκάρντ μιλώντας σε οικονομική διάσκεψη στο Ριάντ.

«Αν ο κόσμος θέλει ένα μέλλον που να μοιάζει με ουτοπία τότε πρέπει να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις» συνέχισε.

Το 2015, περίπου 195 κράτη υπέγραψαν τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, η οποία θέτει στόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων και τη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου, ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των θερμοκρασιών κατά περισσότερο από δύο βαθμούς σε περίπου 50 χρόνια.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ, ανακοίνωσε τον Ιούνιο την έναρξη μιας τριετούς διαδικασίας για την κατάργηση της συμφωνίας, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία αυτή θα θέσει τις ΗΠΑ σε οικονομικό μειονέκτημα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Μιραντα

    Δεν έχεις πρόβλημα εσυ είσαι ήδη ψημένη

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει