Μία ακόμη αρκούδα, η τρίτη μέσα σε τρεις μήνες, σκοτώθηκε από διερχόμενο όχημα στο Εθνικό Δίκτυο Φλώρινας-Θεσσαλονίκης, στο ύψος της τοποθεσίας  Κλειδί Αμυνταίου.

Το βράδυ της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου 2017 η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του Αρκτούρου εντόπισε ένα νεκρό αρκουδάκι στη μέση του οδοστρώματος.
Το άτυχο ζώο, όπως αναφέρει η Ομάδα, είχε χτυπηθεί στο κεφάλι από το όχημα και ο θάνατός του πιθανότατα ήταν ακαριαίος.

Στο οδόστρωμα δεν υπήρχαν ίχνη ελαστικών, κάτι που δείχνει ότι μάλλον βρέθηκε μπροστά στο διερχόμενο όχημα την τελευταία στιγμή και ο οδηγός δεν πρόλαβε να φρενάρει.

Στο σημείο του ατυχήματος, αναφέρει ο Αρκτούρος, υπάρχει γέφυρα κι έτσι το πιθανότερο είναι ότι το αρκουδάκι είχε μπει στο οδικό δίκτυο από άλλο σημείο και στη συνέχεια αναζητώντας κάποια διέξοδο αποπροσανατολίστηκε και εγκλωβίστηκε κινούμενο παράλληλα με το οδόστρωμα. Στην προσπάθειά του να περάσει απέναντι χτυπήθηκε από όχημα ο οδηγός του οποίου αποχώρησε χωρίς να ειδοποιήσει τις αρχές.

Η Ομάδα του Αρκτούρου μετακίνησε το αρκουδάκι στην άκρη του οδοστρώματος και στη συνέχεια ενημέρωσε αρμοδίως το Δασαρχείο, τη Θηροφυλακή και στην Αστυνομία.

arcturos

Το νέο δυστύχημα που σημειώνεται στην περιοχή αναδεικνύει με τον πλέον έντονο τρόπο το σημαντικό πρόβλημα. Πρόκειται για το 14ο ατύχημα με θύμα αρκούδα που σημειώνεται στον εν λόγω τομέα του τοπικού οδικού δικτύου από το 2003.

Μέσα στο 2017 έχουν σημειωθεί δύο ακόμη θανατηφόρα τροχαίο, το ένα μάλιστα μόλις πριν από τρεις εβδομάδες.

Παρόλο που είναι γνωστό ότι η περιοχή αυτή αποτελεί σημαντικό φυσικό πέρασμα για την άγρια ζωή, το τμήμα αυτό της νέας εθνικής οδού εξακολουθεί να παραμένει αθωράκιστο και πολλοί οδηγοί συνεχίζουν να κινούνται με μεγάλες ταχύτητες, αυξάνοντας τις πιθανότητες ενός δυστυχήματος αναφέρει ο Αρκτούρος.

(φωτογραφία από τον Αρκτούρο)