Για μία ακόμη φορά ο Μικρός Τζον και ο Νικήτας εξέπληξαν ευχάριστα τους φροντιστές τους. Τα δύο μικρά αρκουδάκια που περνούν, όπως όλα δείχνουν, τις τελευταίες τους ημέρες στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης Άγριων Ζώων του Αρκτούρου, έχουν μπει σε διαδικασία χειμέριου ύπνου.

Ήδη πριν από τα Χριστούγεννα λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας ο Μικρός Τζον και ο Νικήτας είχαν αρχίσει να περνούν τις περισσότερες ώρες τους στη φωλιά που έχουν φτιάξει. Η αντίδραση αυτή είναι μία ακόμη θετική ένδειξη ότι συμπεριφέρονται ως φυσιολογικές άγριες αρκούδες παρά το γεγονός ότι έχουν μεγαλώσει χωρίς τη μητέρα τους. Από το Δεκέμβριο οι φροντιστές άρχισαν σταδιακά να μειώνουν την τροφή που τους έδιναν (πλέον το τάισμα έχει σταματήσει εντελώς) όπως ακριβώς γίνεται και με τις αρκούδες που ζουν ελεύθερες στη φύση και πέφτουν σε χειμέριο ύπνο. Άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα η τροφή τους είχε διπλασιαστεί ούτως ώστε να αποθηκεύσουν αρκετό λίπος για την περίοδο του ύπνου.

Ο Μικρός Τζον και ο Νικήτας βρίσκονται ήδη σε διαδικασία ύπνου και μέσα στις προσεχείς ημέρες πρόκειται να γίνει η επιχείρηση επανένταξής τους στη φύση σε δασική περιοχή που έχει εντοπιστεί και επιλεγεί από την επιστημονική ομάδα που επιμελείται του εγχειρήματος.