Σε ιδανικό μέρος για περιπάτους, πικ-νικ και camping θα διαμορφωθεί σταδιακά το φοινικόδασος του Βάι της Κρήτης. Το μόνο που απομένει είναι να καθοριστεί η τιμή εισόδου.

Τα συνεργεία του δήμου εκκαθάρισαν κάθε μορφή χλωρίδας πέραν του φοίνικα του Θεόφραστου, σύμφωνα με το «Cretalive», προκαλώντας σοβαρά πλήγματα στο φυσικό περιβάλλον του μοναδικού κάλλους δάσους.

Τα μόνα φυτά που κατόρθωσαν να επιβιώσουν, κι αυτά με κάποια κλαδέματα καλλωπισμού, ήταν η βλάστηση άνω του ενός μέτρου, σύμφωνα με το δίκτυο. Το δημοσίευμα καταγγέλλει την παράβαση νόμων και οδηγιών για την προστασία του φοινικόδασους

Σήμα κινδύνου και για τον τουρισμό της περιοχής, που στηρίζεται στο δάσος εκπέμπουν οι κάτοικοι. Οι τουρίστες, σε αντίθεση με την αντίληψη που επικρατεί στον τόπο μας, έχουν γνώση της σημασίας της βιοποικιλότητας και θα δυσφημίσουν τον τόπο μας εάν εξακολουθήσουμε να του φερόμαστε με ανθρώπινη υπεροψία, αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι κάτοικοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα και ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για την καταστροφή στο σπάνιο αυτό οικοσύστημα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.