Πρόκειται για φωτογραφίες που σίγουρα θα ιντριγκάρουν στον μέγιστο βαθμό τους θιασώτες της θεωρίας ότι «μας ψεκάζουν».

Επιβάτης αεροπλάνου απαθανάτισε έναν απίθανο σχηματισμό νεφών στον ουρανό της Αυστραλίας και η αεροπορική εταιρεία Virgin Australia ανέβασε τα στιγμιότυπα στον λογαριασμό της στο facebook.

Στις φωτογραφίες τα σύννεφα  δείχνουν να έχουν κυλινδρικό σχήμα και να είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο που να φαντάζει σαν κάποιος να τα… όργωσε!

Πέρα από το πώς φαίνεται ή τις θεωρίες συνωμοσίας που μπορεί να αναπτυχθούν, ωστόσο, υπάρχει και η επιστημονική εξήγηση:

«Το φαινόμενο είναι πιθανότατα ένα κυματικό νέφος (wave cloud).  Τα νέφη αυτά σχηματίζονται όταν ο αέρας στο επίπεδο του εδάφους συναντήσει σειρές λόφων, οπότε αναγκάζεται να κινηθεί προς τα πάνω. Σε μεγάλο ύψος ο αέρας παγώνει και σχηματίζει σύννεφα, οπότε ξαναπέφτει προς το έδαφος και αναπηδά», τόνισε ο Νιλ Μπένετ της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Δυτικής Αυστραλίας και πρόσθεσε: «Ο αέρας κινείται προς τα πάνω και προς τα κάτω σε μια κίνηση σαν κύμα. Εκεί που ανεβαίνει εμφανίζονται σύννεφα, ενώ εκεί που κατεβαίνει εμφανίζονται διαφανείς γραμμές. Σίγουρα όλο αυτό δεν είναι αποτέλεσμα… αεροψεκασμών! Το αεροπλάνο από το οποίο τραβήχτηκε η φωτογραφία κινείται κάθετα στα σύννεφα και θα χρειάζονται πολλά αεροπλάνα σε στενό σχηματισμό για να δημιουργήσουν τόσο πολλές γραμμές».