Ο Οργανισμός Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνη Τρίτση» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Αστική Γεωργία στο Πάρκο Τρίτση» την επόμενη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 16:00. 

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κος Άρης Αλεξόπουλος, η Γενική Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ κα Μαρία Καλτσά, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνη Τρίτση» κος Σταύρος Μηλιώνης και ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της ΜΚΟ «ΕΔΡΑ» κος Αλέξανδρος Οικονόμου.

Θα γίνουν ομιλίες από τους: Γιάννη Σπαντιδάκη, Γεωπόνο –Κηποτέχνη με θέμα «Η Αστική Γεωργία από το Παρελθόν του Πύργου Βασιλίσσης στο Παρόν του Πάρκου Τρίτση» Δρ. Θεοδοσία Ανθοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής με θέμα «Αστική Γεωργία: η συμβολή της στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και στη δημιουργία βιώσιμων πόλεων», Δρ Σταμάτη Σεκλιζιώτη, Γεωπόνο (ΑΠΘ)-Αρχιτέκτονα Τοπίου (MPhil & PhD Birmingham UK), Πρόεδρο του Δ.Σ. της Επιστημονικής Εταιρίας «ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», Πρώην Ακόλουθο Γεωργικών Υποθέσεων του Υπ. Γεωργίας των ΗΠΑ για την Ελλάδα (USDA/FAS)με θέμα «Το κίνημα της Αστικής Γεωργίας στον Διεθνή χώρο και οι μεταλλάξεις που προκαλεί στους ανοιχτούς χώρους και στη συμπεριφορά των τοπικών κοινωνιών, το Παράδειγμα της Αμερικής», SimonRackham, Landscape Architect με θέμα «Η ιστορία της Αστικής Γεωργίας στη Βρετανία (AllotmentStoriesfromUK)», Ματίνα Κανάκη, Τ. Γεωπόνο, Msc Περιβαλλοντικής Μηχανικής, υποψήφια Δρ, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικών δράσεων ΚΕΑΝ με θέμα «Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση με Θεραπευτικές Δράσεις Βιο-Λαχανόκηπου και Οικο-Κηπουρικής», Ευδοκία Μπουκουβάλα, Τ. Γεωπόνο-Αρχιτέκτονα Τοπίου, Msc Αρχιτεκτονικής Τοπίου,με θέμα «Αστική Γεωργία: Το παράδειγμα της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης», Νίκο Θυμάκη, Γεωπόνο Δήμου Κηφισίας με θέμα «Αστική Γεωργία στα Πλαίσια τα Οικολογικής Διαχείρισης Πρασίνου», Μιχάλη Μανιαδάκη, υπεύθυνος για το «Στην πόλη περιβόλι»Οικολογικός Σχεδιασμός, Οργανική Βιοκηπουρική με θέμα «Φτιάχνοντας Οικολογικούς Λαχανόκηπους στην Πόλη. Η καθημερινή πρακτική».

Η ημερίδα θα κλείσει με συμπεράσματα σχετικά με την εφαρμογή της Αστικής Γεωργίας στο Πάρκο Τρίτση από την Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, Αρχιτέκτονα Τοπίου – Δασολόγο, Διευθύντρια του Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείριση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνη Τρίτση.

Οι υπεύθυνοι του Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνη Τρίτση» θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών για ξενάγηση σε χώρους που εφαρμόζεται πιλοτικά το πρόγραμμα της «Αστικής Γεωργίας» σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΕΔΡΑ καθώς και επίσκεψη στο χώρο του Πάρκου Τρίτση που φιλοξενείται η «ΚΙΒΩΤΟΣ» που αποτελούσε την Ελληνική Συμμετοχή στη ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ 2010, δημιουργία των Ζήση Κοτιώνη και Φοίβης Γιαννίση.