Γιατί τα σκυλιά γέρνουν το κεφάλι τους όταν τους μιλούν οι άνθρωποι

Η χαριτωμένη κίνηση που εξηγείται επιστημονικά


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
17:03
10/11/2015
Γιατί τα σκυλιά γέρνουν το κεφάλι τους όταν τους μιλούν οι άνθρωποι
loading

Όταν τα σκυλιά γέρνουν ελαφρά το κεφάλι τους στο πλάι, σίγουρα «λιώνουν» και την πιο σκληρή καρδιά. Σχεδόν πολλοί, βρίσκουν μια τέτοια συμπεριφορά χαριτωμένη, αλλά ελάχιστοι μπορούν να εξηγήσουν τι είναι αυτό που αναγκάζει ένα σκυλί από το να το κάνει. Γνωρίζουν μήπως τα σκυλιά, την επίδραση που έχουν στους ανθρώπους, χρησιμοποιώντας ένα τρικ για να εκμεταλλευτούν τη αγάπη τους;

Οι ειδικοί λένε ότι η πραγματική απάντηση έχει να κάνει περισσότερο με την ικανότητα του σκύλου να συμπάσχει. Τα σκυλιά είναι πολύ καλά στο να «διαβάζουν» τη γλώσσα του σώματος και να αποκρυπτογραφούν τα φωνητικά μηνύματα και συναισθήματα. Τα σκυλιά, είναι ικανά στο να αναγνωρίζουν ορισμένα σημεία της γλώσσας του σώματος των ανθρώπων, οπότε όταν γέρνουν το κεφάλι τους καθώς τους μιλάτε είναι πιθανό ότι ακούνε συγκεκριμένες λέξεις που τις έχουν συνδυάσει με διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως το φαγητό και η ώρα παιχνιδιού.

Επιπλέον, το ότι γέρνει το κεφάλι του ίσως να έχει να κάνει και με το πώς είναι κατασκευασμένο το αυτί των σκυλιών και στη μειωμένη ικανότητα τους να προσδιορίζουν την πηγή των ήχων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει