Οι εκκρεμότητες που υπήρχαν και καθιστούσαν προβληματική την εκτέλεση του έργου ανάπλασης της παραλίμνιας περιοχής του Περάματος στα Ιωάννινα, διευθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε σήμερα στο υπουργείο Πολιτισμού.

Στη σύσκεψη μετείχε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Λίνα Μενδώνη, εκπρόσωποι του ΕΟΤ, (ο ΕΟΤ έκανε τη μελέτη και ενέταξε το έργο στο ΕΣΠΑ), της Διαχειριστικής Αρχής, ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Θεμελής και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Ο Δήμος Ιωαννιτών παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις και κατέβαλε κάθε προσπάθεια ώστε να απεμπλακεί το συγκεκριμένο έργο και να πάρει το δρόμο της υλοποίησης.

Στη σύσκεψη που έγινε σήμερα στο υπουργείο, συμφωνήθηκε ότι ο χώρος κάτω της κόκκινης γραμμής, οριοθέτησης της λίμνης, θα παραμείνει κοινόχρηστος με παρεμβάσεις διαμόρφωσης πρασίνου και δεντροφύτευσης. Στην περιοχή πάνω από τη γραμμή οριοθέτησης θα εφαρμοστεί η αρχική μελέτη με μικρές τροποποιήσεις.Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται στον μέγιστο βαθμό η προστασία του οικοσυστήματος και της λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων.

«Στην συνάντηση έγινε σαφής η πρόθεση όλων των εμπλεκομένων να δοθεί λύση, να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να μην χαθεί το έργο αυτό. Από την πλευρά του Δήμου, καταβλήθηκε, όχι μόνο σήμερα, αλλά όλο το προηγούμενο διάστημα κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση. Την παρέμβαση αυτή την έχει ανάγκη η περιοχή μας και στόχος μας είναι να πάρει σάρκα και οστά με σεβασμό στο περιβάλλον και στη λίμνη. Πιστεύουμε ότι μετά την σημερινή συνάντηση, ξεπερνιούνται όλα τα εμπόδια και ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίησή του», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Θεμελής.

Ο κ. Θεμελής και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα, συζήτησαν και το θέμα του Ρυθμιστικού. Οι συνεχείς πιέσεις του Δήμου Ιωαννιτών για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ώστε να υπογραφεί το Ρυθμιστικό, έχουν ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση σύσκεψης που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Στη σύσκεψη θα παραστούν όλοι οι βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων και οι Δήμαρχοι, όπου οι περιοχές τους περιλαμβάνονται στο Ρυθμιστικό και θα γίνει υπό τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκο Σηφουνάκη.