Η νέα περίοδος για την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης και Ερευνών του Αρκτούρου ξεκίνησε. Μία από τις πολλές αρμοδιότητες της ομάδας για την φετινή χρονιά είναι και η ενασχόληση με την ορνιθοπανίδα της περιοχής που η Ομάδα έχει την βάση της, στο νομό Φλώρινας.

Η πρώτη εξόρμηση έγινε στην λίμνη Χειμαδίτιδα για να γίνει μία πρώτη καταγραφή των ειδών που η λίμνη φιλοξενεί αυτήν την εποχή.

Το σκηνικό ίδιο, όπως σε όλες τις προσπάθειες για bird watching. Κάμερες, κιάλια, τηλεσκόπια, οδηγοί πτηνών, σημειωματάρια κλπ.

Όλα ήταν στημένα και έτοιμα προς χρήση και η αρχή έγινε όπως πάντα με τον ίδιο τρόπο. Ένας παρατηρούσε με τα κιάλια και ο συνάδελφος δίπλα του κατέγραφε σε επίσημη φόρμα τις «ανακαλύψεις». Και εκεί που η παρατήρηση είχε επικεντρωθεί σε μερικές φαλαρίδες, ξαφνικά κάτι φαίνεται να σπαρταρά μέσα στο νερό και δίπλα από δίχτυ-παραγάδι ψαρέματος.

Μία προσεκτικότερη ματιά διέλυσε κάθε αμφιβολία: Νεροχελώνα πιασμένη σε δίχτυ ψαρά.

Τα μέλη της Ομάδας βούτηξαν και απελευθέρωσαν τη χελώνα, που ήταν εξαντλημένη από την προσπάθεια να απαλλαγεί από τα δίχτυα. Έπειτα από μια σύντομη περίθαλψη επέστρεψε ελεύθερη εκεί που ανήκει.

Τέλος καλό, όλα καλά.