Στη λήψη άμεσων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινόμενου της λειψυδρίας, καταλήγει η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η οποία τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει την πρόταση της στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια σειρά από έργα και ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε να απομακρυνθεί ο κίνδυνος της λειψυδρίας, φαινόμενο που εκδηλώθηκε έντονα το περσινό καλοκαίρι.

Το θέμα της διαχείρισης των υδάτων στα Χανιά, ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα, όπως η έλλειψη νερού ακόμα και στη λίμνη της Αγιάς, το καλοκαίρι του 2010, τέθηκε επί τάπητος για μια ακόμα φορά σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη και παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Το μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη ήταν σαφές: «Ένα μήνυμα που θέλω να στείλω και θέλω να γίνει σαφές, προς τους πολίτες, είναι ότι το νερό για φέτος το καλοκαίρι τουλάχιστον θα πρέπει να το διαχειρίζονται σαν να κρατούν χρυσάφι στα χέρια τους. Αν αυτό οι πολίτες δεν το καταλάβουν τότε θα έχομε και φέτος πρόβλημα».

Στη σύσκεψη εξετάσθηκαν όλα τα δεδομένα για την ορθολογικότερη αξιοποίηση των υδατικών πόρων, έγινε παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης και συναποφασίσθηκαν, επί της ουσίας, οι βασικοί άξονες για το ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης που θα κατατεθεί στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια.

Όπως είπε ο κ. Βουλγαράκης, «το γενικό πλαίσιο για φέτος είναι να ανοίξομε κάποιες καινούργιες γεωτρήσεις και του χρόνου να συνδέσομε το φράγμα του Βαλσαμιώτη».