Το Παρίσι πάντα αποτελεί κορυφαία επιλογή για ταξίδι. Αλλά επειδή οι καιροί δεν είναι και οι καλύτεροι, μπορείτε να βρεθείτε στην ερωτική Πόλη του Φωτός έστω και νοητά, μέσα από τα υπέροχα μπιστρό που θα βρείτε στο κέντρο της Αθήνας.

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου μπιστρό.

Louis Bistrot

Ένα μπιστρό με γαλλική φινέτσα και αναγεννησιακή αισθητική, γαλλική κουζίνα και εξειδίκευση στο κρασί στην καρδιά της πόλης. Αυτό είναι το Louis Bistrot (Καλαμιώτου & Αθηναΐδος 3) και η γαστρονομική εμπειρία που θα ζήσετε εδώ θα σας μεταφέρει αβίαστα σε κάποια από τις γραφικές γειτονιές στη λαμπερή Πόλη του Φωτός. Σε καθημερινή βάση σερβίρεται brunch και μεσημεριανό. Οι γευστικές προτάσεις του συνοδεύονται ιδανικά από κρασί, ενώ η ενημερωμένη wine list αποτελείται από επιλεγμένες ετικέτες τόσο από τον ελληνικό, όσο και από τον διεθνή αμπελώνα.

Hill Athens

Με σημαντικό προτέρημά του το γεγονός ότι βρίσκεται στη σκιά τεσσάρων ιστορικών λόφων της πόλης (απ’ όπου είναι εμπνευσμένη και η ονομασία του) το Hill Athens «υποκλίνεται» στον επιβλητικό βράχο της Ακρόπολης ακριβώς απέναντί του. Στον κεντρικό πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου (νο27) στο Θησείο το ζεστό και φιλόξενο μπιστρό προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με προτάσεις της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, η οποία αντλεί έμπνευση από την απλότητα της πρώτης ύλης και την ελληνική γη.

Σερσέ Λα Φαμ

Με αισθητική γαλλικού μπιστρό στην πιο ελληνική εκδοχή του, το Σερσέ Λα Φαμ (Μητροπόλεως 46) σερβίρει παραδοσιακούς και νόστιμους μεζέδες από διάφορα σημεία της Ελλάδας στα ρετρό τραπεζάκια του, τόσο στον εσωτερικό και εξωτερικό του χώρο. Ό,τι και να επιλέξετε συνοδέψτε ιδανικά με τσίπουρο ή ρακή, ενώ για το τέλος προτιμήστε έναν ελληνικό στη χόβολη με λουκουμάκι, όπως παλιά.

Upper Athens

Upper Bistro

Μια αξέχαστη εμπειρία σας περιμένει μια ανάσα από το Σύνταγμα, με θέα στο επιβλτηικό κτίριο της Βουλής. Ένα ταξίδι σε μία άλλη ξεκινά μόλις βρεθεί κανείς στον εκπληκτικό χώρο του Upper Athens (Όθωνος 10). Ένα μπιστρό με vintage αισθητική και ρετρό ατμόσφαιρα, που αποτελεί ιδανική επιλογή για brunch, καφέ και φαγητό. Οι jazz μουσικές συμπληρώνουν ιδανικά το άκρως ρομαντικό σκηνικό, που σίγουρα θα τοποθετούσατε κάπου στο Παρίσι.