Ο καιρός μυρίζει, πια, καλοκαιράκι και ποια καλύτερη επιλογή από το να το γιορτάσουμε με μεζεδάκια και ουζάκι δίπλα στη θάλασσα. Εκμεταλλευτείτε το τριήμερο που έρχεται και οργανώστε μια εκδρομή για μπάνιο και φαγητό με την παρέα πλάι στο κύμα.

Στις ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία που ακολουθούν οι νόστιμες γεύσεις έχουν την τιμητική τους, ενώ η καλή διάθεση είναι το μόνο που χρειάζεται να βάλετε για να περάσετε όμορφες στιγμές με τους φίλους ή την οικογένεια.

Απέραντο Γαλάζιο

Ακριβώς πάνω στο κύμα στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας, το Απέραντο Γαλάζιο προσφέρει αυτό ακριβώς που δηλώνει και η ονομασία του: απέραντη θέα στα νερά του Σαρωνικού. Με τραπεζάκια στην ακρογιαλιά, σερβίρει πληθώρα ουζομεζέδων για τους μερακλήδες που θα το προτιμήσουν. Δοκιμάστε ψητή σαρδέλα, γαύρο μαρινάτο, γαριδάκι συμιακό και γαρίδες σαγανάκι.

Ακρογιάλι

Με προνομιακή τοποθεσία που «βλέπει» στο Ναό του Ποσειδώνα, το Ακρογιάλι είναι ένα λιτό ταβερνάκι δίπλα στο κύμα, που αποτελεί ιδανική στάση για ουζάκι και μεζεδάκια μετά από τα καλοκαιρινά μακροβούτια στην περιοχή ή μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου. Ψαράκια στο τηγάνι και μεζέδες με θαλασσινά, αλλά και προτάσεις της ελληνικής κουζίνας στα όσα συνθέτουν το μενού του.

Φύκι Φύκι

Ο οικισμός του Πόρτο Ράφτη γίνεται πόλος έλξης για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πόλη και τα συνηθισμένα. Περιζήτητα είναι τα τραπεζάκια του μεζεδοπωλείου Φύκι Φύκι (Λεωφόρος Γρέγου 45), ακριβώς πάνω στη θάλασσα, το οποίο συνδυάζει στο μενού του επιλογές για κρέας και ψάρι. Έχει πανέμορφη θέα από την ταράτσα του, αλλά και από τα τραπεζάκια που βγάζει στο πεζοδρόμιο.

Κάβος

Σε απόσταση 45-50’ από το κέντρο της Αθήνας με το αυτοκίνητο, θα ανακαλύψετε έναν γαστρονομικό «θησαυρό». Στα Ίσθμια της Κορίνθου, λοιπόν, η ξακουστή ψαροταβέρνα Κάβος λειτουργεί από το 1964 και αποτελεί από μόνη της προορισμό. Μια μεγάλη ποικιλία θαλασσινών πιάτων και μεζέδων που βάζουν σε πειρασμό, σερβίρεται στα τραπέζια σε μια λιτή και απλή βεράντα πάνω από τη θάλασσα.