Παγκόσμια Ημέρα Καφέ σήμερα και ποια καλύτερη αφορμή από το να βγείτε για ένα υπέροχο και απολαυστικό καφεδάκι στο κέντρο της πόλης.

Ακολουθούν τέσσερα στέκια στην καρδιά της Αθήνας που εξειδικεύονται στον καφέ και έχουν αναγάγει την παρασκευή του σε… τέχνη.

Σημειώστε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ γιορτάστηκε πρώτη φορά την 1η Οκτωβρίου 2015 στο Μιλάνο με σκοπό την προώθηση του δίκαιου εμπορείου και την ευαισθητοποίηση του κόσμου αναφορικά με τις δοκιμασίες που περνούν οι παραγωγοί του.

Third Place

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, επί της Απόλλωνος (νο 23Β), το Third Place δημιουργήθηκε για να αποτελέσει στέκι για τους λάτρεις του specialty coffee. Με μίνιμαλ βιομηχανικό design σε γκρι τόνους και pop χρωματιστές πινελιές, διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό και premium προϊόντα, ενώ εστιάζει στις διάφορες τεχνικές παρασκευής καφέ.

Peek a Bloom

«Παιδάκι» της ομάδας του φημισμένου Mind The Cup στο Περιστέρι δείχνει (και αυτό) ιδιαίτερη αδυναμία στον καλό καφέ. Ξεχωριστοί καφέδες που καταφτάνουν απευθείας από φάρμες σε διάφορες ποικιλίες καβουρδίζονται στο χώρο (διαθέτει διαχωρισμένο εργαστήριο- roastery), ενώ την παραγγελία σας παρασκευάζουν εξειδικευμένοι και έμπειροι barista.

Kaya

Λίγο πριν τον πεζόδρομο που οδηγεί στην Κολοκοτρώνη, στη στοά Μπολάνη, συναντάται το Kaya. Από το 2013 ο Λάμπρος και ο Αντώνης εφαρμόζουν την πείρα και την αγάπη τους για τον καφέ και στην πράξη. Σε λίγα μόλις τετραγωνικά, έχουν καταφέρει να εσωκλείσουν κάποιους από τους καλύτερους καφέδες στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας συνεργασίες με micro roasters artisan από την εγχώρια αγορά.

Εδώ τραπέζια δεν υπάρχουν, μόνο ένας εξωτερικός πάγκος στη στοά, ο οποίος ανανεώνεται από κόσμο, σχεδόν κάθε δέκα λεπτά! Πλούσιος καφές και γεμάτο σώμα, χρήση πολύ καλής τεχνολογίας και πολύ μεράκι από το ανθρώπινο κομμάτι, αλλά και οι πολύ οικονομικές τιμές για το επίπεδο του καφέ που απολαμβάνει κανείς εδώ στα μυστικά της επιτυχίας του.

Just Made 33

Το καθιερωμένο στέκι επί του πεζόδρομου της Ευαγγελιστρίας, παρασκευάζει σε καθημερινή βάση μια μεγάλη γκάμα σε ολόφρεσκα γλυκά, από τα οποία δεν θα ξέρετε τι να πρωτοεπιλέξε ως συνοδευτικού, του πολύ καλού καφέ του. Γλυκιά μπουγάτσα με αρωματική, πλούσια κρέμα, μηλόπιτα, cheesecake και διάφορα γλυκιά σε βαζάκια βάζουν σε πειρασμό.