Αφίξεις που δίνουν έναν αέρα ανανέωσης στην Αθήνα, κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού για ακόμη μία φορά και προκαλούν εντυπώσεις σε όσους τις προτιμήσουν.

Με επίκεντρο την γαστρονομία αυτήν τη φορά ανακαλύψτε τρία νέα στέκια που εστιάζουν στους παραδοσιακούς μεζέδες, τα ελληνικά τοπικά προϊόντα και την αυθεντική, ιταλική πίτσα.

Dal Professore

Εδώ και χρόνια παραδίδει μαθήματα ιταλικής γαστριμαργίας στους κατοίκους και τους επισκέπτες των βορείων προαστίων στο εστιατόριο που βρίσκεται στο Μαρούσι. Πλέον ο ιδιοκτήτης και σεφ Νίκος Δημητροκάλλης, με σπουδές μαγειρικής στο Μιλάνο και μετά από αρκετά χρόνια διαμονής στη Ρώμη, ετοιμάζει πίτσα με άρωμα… Ιταλίας και για τους λάτρεις του κέντρου στη στοά Μπολάνη (Κολοκοτρώνη 3 & Βουλής 7).

Τυροκομείο Κωσταρέλου

Το Τυροκομείο Κωσταρέλου άνοιξε στο Golden Hall το νέο του κατάστημα, ένα χώρο με αυθεντικό άρωμα παράδοσης και deli χαρακτήρα. Εκεί θα βρείτε τα εκλεκτά τυριά και γαλακτοκομικά προϊόντα παραγωγής του Τυροκομείου, τη βραβευμένη φέτα που ωριμάζει σε ξύλινα βαρέλια και τα άλλα εξαιρετικά τυριά, τα φημισμένα γιαούρτια, τις κρέμες, το παραδοσιακό ρυζόγαλο και φυσικά το γάλα Κωσταρέλου, το φρέσκο, παστεριωμένο 100% ελληνικό γάλα, σε συσκευασίες του ενός λίτρου, Κατσικίσιο, Αγελαδινό Πλήρες και Αγελαδινό Ελαφρύ με 1.5% λιπαρά.

Όλα αυτά συνυπάρχουν με τη γωνιά του παντοπωλείου, όπου θα βρείτε επιλεγμένα προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα, ως πρώτη ύλη και καθημερινή έμπνευση για ποιοτικά γεύματα.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη- Εργαστήρι

Ένας νέος χώρος στο Θησείο όπου μπορείτε, πλέον, να απολαύσετε τα διάσημα αλλαντικά και τυριά του μεζεδοπωλείου Τα Καραμανλίδικα του Φάνη (Ερμού 119). Η ιδιαιτερότητα του νέου αυτού στεκιού είναι ο ξυλόφουρνος που λειτουργεί σε καθημερινή βάση, όπου φουρνίζονται παραδοσιακά ψωμάκια (προσφούρνια) με διάφορα υλικά, καθώς και τα νόστιμα μαγειρευτά τα οποία πρωταγωνιστούν στον κατάλογο.

Στο νέο κατάστημα, το «Εργαστήρι», μπορείτε να δοκιμάσετε και να ψωνίσετε χειροποίητο σουτζούκι, αυθεντικούς καραμανλίδικους παστουρμάδες ωρίμανσης και σπάνια τυριά από όλη την Ελλάδα: άλμης, καπνιστά, παλαιωμένα, αγελαδινές και αιγοπρόβειες γραβιέρες, φρέσκα κατσικίσια, τυριά ΠΟΠ & delicatessen, παραδοσιακά γλυκά και επιδόρπια.

Εδώ, θα γευτείτε τους αγαπημένους σας, καραμανλίδικους μεζέδες και νέα, μερακλήδικα ζεστά πιάτα, που ψήνονται στα κάρβουνα, σε ξυλόφουρνο.