Ανακαλύψτε την μαγεία που κρύβει η πόλη μέσα από τέσσερις βόλτες σε κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά της σημεία. Με φόντο την Ακρόπολη, το πράσινο του Εθνικού Κήπου ή τα νερά του Σαρωνικού, αναζωογονηθείτε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας απολαμβάνοντας τις υπέροχες εικόνες που παρουσιάζονται μπροστά σας.

Εθνικός Κήπος

Λίγα μόλις βήματα από την πιο πολυσύχναστη πλατεία στο κέντρο της Αθήνας, το Σύνταγμα, μια πραγματική όαση πρασίνου αποκαλύπτεται στα μάτια του κάθε επισκέπτη: ο Εθνικός Κήπος.

Σε μια έκταση, λοιπόν, 150 στρεμμάτων περίπου μαζί με τον κήπο του Ζαππείου, σας δίνεται η δυνατότητα να περπατήσετε ανάμεσα σε σπάνια είδη φυτών, να παίξετε με πάπιες, να ξαποστάσετε σε ξύλινα παγκάκια στα διάφορα επιμέρους πάρκα του, να φωτογραφηθείτε κάτω από πανέμορφες πέργκολες, ακόμη και να παρατηρήσετε αρχαία ευρήματα και προτομές.

Πλάκα

Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες, αν όχι την ομορφότερη, γειτονιές στην Αθήνα. Γνωστή και ως «Η συνοικία των Θεών», όπως την αποκαλούν πολλοί, η Πλάκα προσφέρει αμέτρητες εικόνες που ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο στον επισκέπτη της, μαγεύοντάς τον με τις γραφικές γωνιές της.

Τα πολυφωτογραφημένα Αναφιώτικα, η οδός Τριπόδων –ο αρχαιότερος δρόμος στον κόσμο που μετρά περισσότερα από 2.500 χρόνια ζωής–, τα πολυσύχναστα πια σκαλάκια της Μνησικλέους, η πανέμορφη και ολάνθιστη συμβολή των Λυσίου και Ερεχθέως αλλά και η δημοφιλής Αδριανού στις στάσεις που πρέπει να κάνετε.

Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Ένα ζωντανό υπαίθριο μουσείο, έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πολύ εύκολα ο πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ένας από τους πιο όμορφους της πόλης. Με σημείο αναφοράς του τα ιστορικά μνημεία που τον περιβάλλον, αποτελεί τον μεγαλύτερο περίπατο της Αθήνας αλλά και ιδανική αφορμή για μια ανοιξιάτικη βόλτα στην καρδιά της πόλης, με άρωμα και αύρα από τα παλιά.

Ανηφορίζοντας τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα αισθανθείτε πως διασχίζετε έναν αρχαίο κόσμο σε σύγχρονο πλαίσιο, με την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα να στέκονται υπερήφανα στα δεξιά σας, αλλά και υπέροχα κτίσματα του 19ου και 20ου αιώνα να τραβούν μονίμως την προσοχή σας.

Αθηναϊκή Ριβιέρα

Ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αττικής, η Αθηναϊκή Ριβιέρα, συναντάται σε απόσταση περίπου 20 λεπτών (χωρίς ιδιαίτερη κίνηση) από το κέντρο της Αθήνας.

Η ακτογραμμή κατά μήκος του Σαρωνικού κόλπου, που ξεκινάει από το Παλαιό Φάληρο και φτάνει έως και το ακρωτήριο του Σουνίου, κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις με μικρούς και βραχώδεις όρμους να εναλλάσσονται με αμμώδεις παραλίες, σημεία με πολύ πράσινο να δίνουν τη θέση τους σε πολιτιστικά κέντρα και μαρίνες, την ώρα που ιστορικά αξιοθέατα συνυπάρχουν αρμονικά με πολυτελή 5* ξενοδοχεία και δημοφιλή εστιατόρια και clubs.

Η βόλτα σας δίπλα στη θάλασσα ξεκινάει από το Φάληρο και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, kάνει μια στάση στη Μαρίνα του Φλοίσβου, ένα από τα αγαπημένα σημεία της πόλης για περίπατο δίπλα στη θάλασσα και δημοφιλή προορισμό για ψυχαγωγία και χαλάρωση και συνεχίζει προς τη Γλυφάδα.