Όσοι νηστεύετε από κρέας ή δηλώνετε λάτρεις της ψαροφαγίας αξίζει να συμπεριλάβετε τις προτάσεις που ακολουθούν για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά στην πόλη ανάμεσα στις επιλογές σας.

Φρέσκες πρώτες ύλες, γεύσεις που μυρίζουν ιώδιο και ενημερωμένες επιλογές από ούζο και τσίπουρο στα όσα θα σας πείσουν.

Ταξιδεύοντας

Σε μια ήσυχη γειτονικά στο Κερατσίνι (Πλάτωνος 72), χρώματα και αρώματα του βυθού της ελληνικής θάλασσας πρωταγωνιστούν στις προτάσεις του Ταξιδεύοντας. Ολόφρεσκα ψάρια απευθείας από τα δίχτυα των ψαράδων, πρωτότυποι θαλασσομεζέδες (το χταπόδι του Νώντα στις κορυφαίες επιλογές) και μια ενημερωμένη λίστα με 80 περίπου ετικέτες σε ούζο και τσίπουρο απ’ όλη την Ελλάδα.

Αντωνία

Μια τίμια ψαροταβέρνα με γενναίες και πολύ γευστικές μερίδες από φρέσκα ψάρια και θαλασσινά για τους λάτρεις της ψαροφαγίας. Η μαγειρική τέχνη της κυρίας Αντωνίας συγκεντρώνει αμέτρητο κόσμο από διάφορα σημεία της Αττικής στο φιλικό περιβάλλον της ταβέρνας σε ένα τζιτζιφιώτικο στενό (Ισμήνης 36), όπου οι ψητές γαρίδες, οι σαρδέλες στα κάρβουνα και τα αχνιστά μύδια συγκαταλέγονται στα κορυφαία πιάτα.

Η χαμογελαστή εξυπηρέτηση και η οικογενειακή ατμόσφαιρα στα συν.

Κανάρια

Σε μια παλιά μονοκατοικία στο Μοσχάτο, η ταβέρνα τα Κανάρια λειτουργεί από το 1950 και αποτελεί αξιόλογο προορισμό για τους απαιτητικούς λάτρεις της ψαροφαγίας, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονταν οι Στέλιος Καζαντζίδης και Πόλυ Πάνου. Σε ένα περιβάλλον που φέρνει στο νου εικόνες από τα παλιά, τα φρέσκα ψάρια (μικρά και μεγάλα) έχουν την τιμητική τους. Ιδιαίτερη μαεστρία στο τηγάνι και το ψήσιμο στα κάρβουνα.

Μαργαρώ

Η Μαργαρώ, με παράδοση που ξεκινά από το 1944, είναι πλέον διάσημη για το τηγάνι της και θεωρείται μια από τις καλύτερες ψαροταβέρνες του Πειραιά (Λεωφόρος Χατζηκυριακού 126). Ο χώρος της είναι απλός και λιτός, ωστόσο σίγουρα δεν θα του δώσετε και πολύ σημασία, μιας και το ενδιαφέρον σας θα κερδίσουν τα λαχταριστά πιάτα. Θα παραγγείλετε χωριάτικη σαλάτα, φρέσκα μπαρμπούνια και γευστικές γαρίδες.

Ψάριστον

Το Ψάριστον στο Νέο Ηράκλειο (Καλαβρύτων 16) αποτελεί σταθερή αξία για εκλεκτούς μεζέδες με ολόφρεσκα θαλασσινά. Ο χώρος του, που παραπέμπει σε κυκλαδίτικο νησί με το λευκό και το μπλε να κυριαρχούν, είναι ιδανικός για να δοκιμάσετε ιδιαίτερα και δυσεύρετα καλούδια του βυθού.

Αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές του καταλόγου είναι οι μεζέδες με θαλασσινά, ενώ την προσοχή σας αξίζουν και τα ιδιαίτερα αλίπαστα. Ειδική μνεία, φυσικά, αξίζουν και τα ολόφρεσκα ψάρια ημέρας.