Σήμερα γιορτάζετε κι αυτό αποτελεί την ιδανικότερη δικαιολογία για να αφήσετε τους άντρες στο σπίτι και να βγείτε κοριτσοπαρέα στα μπαράκια της πόλης.

Cocktail bars με classy αισθητική, μπαράκια για χορό και bistro που συνδυάζουν ιδανικά το φαγητό με ένα ποτήρι κρασί στα όσα μπορείτε να επιλέξετε μια ημέρα σαν τη σημερινή, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Henhouse

Αμερικάνικου τύπου bistro στο Χολαργό (Φανερωμένης 8), αδερφάκι του δημοφιλούς και αγαπημένου Bootleg. Εμπνευσμένο από την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ (το όνομά του είναι αφιερωμένο σε μία από τις πιο «περιβόητες» γυναίκες διακινήτριες παράνομου αλκοόλ της εποχής, το Henhouse ξεχωρίζει για την τρομερή αισθητική και τις comfort food προτάσεις του καταλόγου. Στα συν τα εξαιρετικά κλασικά κοκτέιλ. Jazz και swing μουσικές, δένουν τέλεια με την αισθητική του χώρου.

Κύριος

Ένας… σοφιστικέ Κύριος σαν κι αυτόν σίγουρα ξέρει πώς να σας κάνει να νιώσετε όμορφα μια μέρα όπως η σημερινή. Μία από τις πιο classy επιλογές στην Πλατεία Μαβίλη, με εντυπωσιακό, κομψό και υψηλής αισθητικής χώρο που φέρνει νεοϋορκέζικο αέρα στο κέντρο της πόλης. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα cocktails, ενώ διαθέτει ενημερωμένη wine list και γευστικές προτάσεις για να συνοδεύσετε την επιλογή σας.

Barreldier

Φημίζεται για τα παλαιωμένα cocktails –Barreldier στα ελληνικά σημαίνει ο δρόμος του βαρελιού– και την ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα που έφερε στο κέντρο της Αθήνας (Βουλής 7, Στοά Μπολάνη). Ξεχωρίζει, επίσης, για την ιδιαίτερη αγάπη και την αφοσίωση που δείχνει ο Mario Basso –ο άνθρωπος-κλειδί πίσω από την μπάρα– σε αυτό που κάνει. Πρωταγωνιστής εδώ δεν είναι άλλος από τα εξαιρετικά και προσεγμένα cocktails με αποστάγματα που ωριμάζουν σε βαρέλι, καθώς και τα χειροποίητα bitters και σιρόπια του Mario.

Bunuel Uptempo Bistro

Με όνομα εμπνευσμένο από τον Ισπανό σκηνοθέτη Bunuel, γνωστό για τον υπερρεαλισμό του, το Bunuel Uptempo Bistro δίνει το παρών επί της Πατριάρχου Ιωακείμ κοντά στον Ευαγγελισμό και αποτελεί το νέο εγχείρημα του bartender Σταμάτη Σταματιάδη. Ατμοσφαιρικός χώρος με ρετρό αισθητική, όπου θα δοκιμάσετε κλασικά cocktails από τις δεκαετίες των ‘20s και ‘30s και πιάτα με γαλλική φινέτσα.

7 Jokers

Μικρό, χαλαρό και παρεΐστικο, το 7 Jokers, επί της Βουλής στο Σύνταγμα, συγκεντρώνει τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για τα cocktails, όσο και για τις μουσικές του. Φιλικό περιβάλλον και χαμογελαστό προσωπικό κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι τις πρωινές ώρες.

Spinster

Πολυσυλλεκτικό κοινό, ανεπιτήδευτη αισθητική, παλιακό στυλ εμπνευσμένο από το κτήριο της δεκαετίας του ’50 όπου στεγάζεται και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Το Spinster, στην περιοχή Γεράνι, πίσω από το Δημαρχείο Αθηνών (Ικτίνου 3), πίνει προσεγμένα cocktails και χορεύει με ψαγμένες μουσικές.

42 Barstronomy Athens

Ατμοσφαιρικό μπαρ στον πεζόδρομο επί της Κολοκοτρώνη, με φιλόξενη αισθητική και κλασάτο feeling. Ζεστός χώρος με κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο, που ξεχωρίζει στις προτάσεις του κέντρου για τα εξαιρετικά cocktails, τα premium αποστάγματα και το αρμονικό «πάντρεμα» ποτού και φαγητού που χαρακτηρίζει άλλωστε και τον όρο «barstronomy».