Αρώματα κανέλας και γλυκάνισου, γαρίφαλου και πορτοκαλιού αναδύονται από μία κούπα ζεστό κρασί. Gluhwein ή mulled wine, όπως είναι ευρέως γνωστό, η ουσία παραμένει η ίδια: αποτελεί μία από τις πιο καθιερωμένες συνήθειες των Ευρωπαίων, ιδιαιτέρως κατά την χειμερινή περίοδο με τις ιδιαιτέρως χαμηλές θερμοκρασίες.

Με τον καιρό να ευνοεί αρκετά μια τέτοια επιλογή ποτού τα κρύα βράδια του χειμώνα, τολμήστε να κάνετε την διαφορά και στην επόμενη έξοδό σας να παραγγείλετε ένα ζεστό, κόκκινο κρασί με μπαχαρικά.

Αλεξανδρινό

Μικρό, όμορφο με παριζιάνικη διάθεση και διακόσμηση που παραπέμπει σε άλλη εποχή (Εμμανουήλ Μπενάκη 69), με επιλεγμένες τζαζ μουσικές και classy αισθητική. Στη μπάρα του θα απολαύσετε vintage cocktails και εκλεκτές ετικέτες κρασιού.

Τα κρύα απογεύματα και βράδια του χειμώνα μην διστάσετε να παραγγείλετε ένα αρωματικό ζεστό κρασί με κανέλα και γαρίφαλο. Διαθέτει και τα ιδανικά συνοδευτικά πλατό αλλαντικών και τυριών.

Blue Bird

Tο μικροσκοπικό και vintage Blue Bird στον πεζόδρομο της Ηπίτου, λίγα βήματα από το Σύνταγμα, αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα after office ποτό μετά την δουλειά. Τζαζ μουσικές και ρετρό διακόσμηση στον λιλιπούτειο αυτό χώρο, που αποτελεί πραγματικό «θησαυρό» για τους λάτρεις του κέντρου. Από τον Δεκέμβριο κι έπειτα σερβίρει (και) ζεστό κόκκινο κρασί.

Espressaki

Γουστόζικο, παρεΐστικο και αρκετά μικρό το Espressaki (Άγγελου Πυρρή 3) στο κέντρο της Αθήνας, ανταποκρίνεται απολύτως στον ορισμό στέκι. Με φιλικό και χουχουλιάρικο περιβάλλον, προδιαθέτει για ανέμελες στιγμές, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Το γλυκό, ζεστό κρασί που σερβίρει βασίζεται σε μια αυστριακή συνταγή.

Γιασεμί

Αν ένα στέκι βγάζει την αύρα της παλιάς γειτονιάς και ξυπνά μνήμες από τα παλιά, αυτό δεν είναι άλλο από το πολυφωτογραφημένο (πλέον) Γιασεμί, στα σκαλάκια της Μνησικλέους στην Πλάκα.

Με έπιπλα και διακόσμηση που φέρνει στο νου εικόνες από παλιά αθηναϊκά σπίτια, σερβίρει σπιτικά γλυκά (κορυφαία η πορτοκαλόπιτα), αχνιστό καφέ αρωματικό ρακόμελο και ζεστό κρασί με μπαχαρικά  και φλούδα πορτοκάλι.