Η FIX Hellas, η αγαπημένη μπύρα των Ελλήνων, υποστήριξε το Ρεμπέτικο Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας έμπρακτα τη ρεμπέτικη κουλτούρα του τόπου μας.

Το τριήμερο ρεμπέτικο γλέντι πραγματοποιήθηκε στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.ΣΥ. στο Γκάζι, από την Παρασκευή 5 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019.

Η FIX Hellas, η μπύρα σύμβολο της ελληνικότητας, βρέθηκε στο πλευρό του Ρεμπέτικου Φεστιβάλ, ως μία ένδειξη υποστήριξης ρετρό ενεργειών που συνδέουν την παλιά Ελλάδα με το σήμερα.

Βασικός σκοπός της διοργάνωσης του φεστιβάλ ήταν η ανάδειξη της ιστορικής διαδρομής της ρεμπέτικης μουσικής και κουλτούρας. Άλλωστε, τα ρεμπέτικα, τα κατεξοχήν αστικά λαϊκά τραγούδα των Ελλήνων, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής μουσικής, κουλτούρας και τέχνης.

Το Ρεμπέτικο Φεστιβάλ πλαισίωσαν μεγάλες ρεμπέτικες φωνές και κομπανίες, όπως η Μαριώ, ο Αγάθωνας, οι Rebetien, η Ντένια Κουρούση, οι Ρεμπελέτικο, οι Απειρωτάν, τα Τεχν-Άσματα και οι Κιουρντί, καθώς και ήχοι από τα μπουζούκια και τους μπαγλαμάδες που έκαναν τους ακροατές να αισθάνονται ότι έχουν μεταφερθεί στην παλιά Ελλάδα.

Το φεστιβάλ φιλοξένησε όχι μόνο τη ρεμπέτικη μουσική σκηνή αλλά και περίπτερα σχετικά με τη ρεμπέτικη κουλτούρα, όπως καταστήματα με χειροποίητα κομπολόγια και κοσμήματα με σκοπό να ενισχύσουν την Ελληνική χειροτεχνία αλλά και βινύλια ρεμπέτικης μουσικής, διατηρώντας το συγκεκριμένο είδος ζωντανό και διαχρονικό, με το πέρας των ετών.

Το ρεμπέτικο στοιχείο είναι αυθεντικό και διαχρονικό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας, όπως και η FIX, που βρίσκεται στα τραπέζια όλων των Ελλήνων για περισσότερο από ενάμιση αιώνα.

Κάποιες αξίες είναι διαχρονικές και παντοτινές στην καρδιά και την προτίμηση μας. Όπως αποδείχτηκε και με την μεγάλη προσέλευση στο ρεμπέτικο φεστιβάλ, είναι στο DNA μας να αρπάζουμε κάθε ευκαιρία που αφορά την σύνδεση μας με την ιστορικότητα και την κουλτούρα της Ελλάδας, συντροφιά με την μπύρα που μας συνοδεύει πάντοτε, την FIX Hellas.