Η έκθεση «Flow and Order» πραγματοποιείται από την Πέμπτη 28 Μαρτίου μέχρι την Κυριακή 31 Μαρτίου σε ένα οροφοδιαμέρισμα του 1950 στην οδό Χρήστου Λαδά 1, το οποίο πρόκειται να ανακαινιστεί.

Έξι έλληνες εικαστικοί, ο Ανδρέας Βάης, ο Πάρις Κούτσικος (Parisko), ο Χρήστος Τζαφέρος (Simek), ο Γρηγόρης Παπαγρηγορίου, ο Βαγγέλης Σαραντάρης (Don Forty) και ο Σωτήρης Κοντογιάννης (SOBER5083R) συναντιούνται στον 4ο όροφο μιας παλιάς αθηναϊκής πολυκατοικίας για να εκθέσουν έργα σύγχρονης ζωγραφικής, γραφικού σχεδιασμού (graphic design) και τέχνης του δρόμου (street art).

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα των 284,70 τ.μ. ανήκει στη γερμανική εταιρεία Ehret+Klein η οποία την ερχόμενη Άνοιξη θα ξεκινήσει τις εργασίες ανακαίνισης ώστε να το αναβαθμίσει και να το μεταμορφώσει σε ένα πράσινο βιοκλιματικό σπίτι. Σήμερα, τα σημάδια της μακράς και ποικίλης χρήσης του χώρου είναι ορατά σε κάθε γωνιά, στους τοίχους, στα ταβάνια μέχρι και στα κουφώματα. Ουσιαστικά, το μέχρι πρότινος εγκαταλελειμμένο διαμέρισμα βρίσκεται σε μια διαδικασία μετάβασης αναζητώντας τη μελλοντική του ταυτότητα.

«Για ένα τετραήμερο τα έργα της έκθεσης θα γίνουν μέρος ενός αποδομημένου και βρώμικου καμβά, αποτελώντας μικρά κεφάλαια στην ιστορική πορεία του διαμερίσματος. Σε έναν χώρο όπου τα σημάδια από τη φθορά του χρόνου είναι εμφανή παντού, ρευστά, φυσικά στοιχεία θα συνυπάρξουν με μινιμαλιστικές και δομικές φόρμες σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο τη μετάβαση από το χάος στην τάξη. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Ehret+Klein για την ευγενική παραχώρηση του διαμερίσματος, είναι πολύ σημαντικό για την καλλιτεχνική κοινότητα να έχει τέτοιες ευκαιρίες έκφρασης», σημειώνει ο Πάρις Κούτσικος, επιμελητής της έκθεσης και συμμετέχων καλλιτέχνης.

Από την άλλη, ο Michael Ehret, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ehret+Klein, δηλώνει ότι «εδώ και μια δεκαετία το ιστορικό κέντρο της Αθήνας βρίσκεται σε μια κτιριακή μετάβαση προσπαθώντας να εκσυγχρονιστεί και ταυτόχρονα να διατηρήσει τα αρχιτεκτονικά του στοιχεία. Βασικός πυρήνας της φιλοσοφίας μας είναι να ανακαινίζουμε κτίρια με σεβασμό στην αρχιτεκτονική τους και στο περιβάλλον και να τα παραδίδουμε πίσω στην κοινωνία πράσινα και λειτουργικά, έτοιμα να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Η έκθεση λοιπόν Flow and Order έχει έναν συμβολικό χαρακτήρα, αφού ακριβώς εμπνέεται από αυτή τη δημιουργική μετάβαση».

Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 19:00.