Η πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα του Αυγούστου κάνει «πρεμιέρα» με δύο ταινίες που αναμένεται να γίνουν blockbusters, χωρίς, ωστόσο, να λείπουν και οι ψηφιακές επανεκδόσεις κλασικών ταινιών. Στις πολυαναμενόμενες πρεμιέρες σήμερα η ταινία με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ, Bullet Train, μια κωμωδία δράσης που κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο.

Bullet Train

Κωμωδία δράσης, 152΄

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιτς

Πρωταγωνιστούν: Μπραντ Πιτ, Τζόι Κινγκ, Ααρον-Τέιλορ Τζόνσον, Μπράιαν Τίρι Χένρι

Στην ταινία Bullet Train, ο Μπραντ Πιτ υποδύεται τον Ladybug, έναν κάπως κακότυχο δολοφόνο που είναι αποφασισμένος αυτή τη φορά να κάνει τη δουλειά του με την ησυχία του μετά από σειρά αποτυχιών. Η μοίρα, όμως, έχει τα δικά της σχέδια και έτσι η τελευταία αποστολή του Ladybug τον φέρνει σε μια ξέφρενη πορεία σύγκρουσης με φονικούς αντιπάλους από όλη την υφήλιο -όλοι με σχετικούς, αλλά αντικρουόμενους σκοπούς- πάνω στο πιο γρήγορο τρένο του κόσμου, με ένα βασικό σκοπό. Να βρει έναν τρόπο να κατέβει από αυτό το τρένο. Από τον σκηνοθέτη της ταινίας Deadpool 2, Ντέιβιντ Λιτς, το τέλος της γραμμής δεν είναι παρά η αρχή μιας ανεξέλεγκτης, συναρπαστικής διαδρομής στη σύγχρονη Ιαπωνία.

Επίσημη Συμμετοχή (Official Competition)

Κωμωδία, 115΄

Σκηνοθεσία: Μαριάνο Κον, Γκαστόν Ντουπράτ

Πρωταγωνιστούν: Αντόνιο Μπαντέρας, Πενέλοπε Κρουζ, Οσκαρ Μαρτίνεζ

Ένας δισεκατομμυριούχος αποφασίζει παρορμητικά να γίνει ο παραγωγός μιας εμβληματικής ταινίας και απαιτεί να έχει τους καλύτερους συντελεστές. Καταρχάς προσλαμβάνεται η αναγνωρισμένη σκηνοθέτις Lola Cuevas για να ηγηθεί του φιλόδοξου εγχειρήματος. Έπειτα το all-star cast ολοκληρώνουν δυο κορυφαίοι ηθοποιοί με μεγάλα ταλέντα και ακόμα μεγαλύτερα «εγώ»: ο καρδιοκατακτητής από το Hollywood Félix Rivero και ο ριζοσπαστικός θεατρικός πρωταγωνιστής Iván Torres. Και οι δύο είναι θρύλοι αλλά όχι ακριβώς οι καλύτεροι φίλοι. Μέσα από μια σειρά εκκεντρικών δοκιμασιών που θέτει η Lola , θα πρέπει ο Félix kai o Iván να αντιμετωπίσουν όχι μόνο ο ένας τον άλλο, αλλά και την ίδια τους τη φήμη. Ποιος θα καταφέρει να παραμείνει όταν τελικά η κάμερα θα ξεκινήσει να γράφει;

Διακοπές με την Οικογένεια (Easter Sunday)

Κωμωδία, 95΄

Σκηνοθεσία: Τζέι Χαντρεσεκάρ

Πρωταγωνιστούν: Τζο Κόι, Τζίμι Ο. Γιανγκ, Τία Καρέρε, Μπράντον Γουάρντελ, Εύα Νομπλεζάντα, Λίντια Γκαστόν, Ασίφ Αλί, Ρόντνεϊ Το, Γιουτζίν Κορδέρο, Τζέι Τσαντρασέκαρ, Τίφανι Χάντις, Λου Ντάιμοντ Φίλιπς

Ο διάσημος stand-up κωμικός Τζόι Κόι πρωταγωνιστει στην ξεκαρδιστική κωμωδία «Διακοπές με την Οικογένεια». Ο Τζόι επιστρέφει στο πατρικό του για να γιορτάσουν οικογενειακά το Πάσχα, με πολύ φαγητό, γέλιο, γκρίνια, τσακωμό, αγάπη και παρεξηγήσεις!

 Ουπς 2! Ο Νώε Ξαναέφυγε (Ooops 2! The adventure continues)

Animation, 85΄

Σκηνοθεσία: Τόμπι Γκένκελ, Σον ΜακΚόρμακ

Στα ελληνικά έχουν δανείσει τις φωνές τους οι: Άρης Αβραμέας, Νίκη Γρανά, Άρτεμις Ματαφιά, Κώστας Τερζάκης, Κώστας Τερζάκης, Κώστας Αποστολίδης, Βαγγέλης Χαλκιαδάκης

Μετά την Κιβωτό του Νώε, τι; Ε, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου! Η περιπέτεια συνεχίζεται με τα αξιαγάπητα ζωάκια να ανακαλύπτουν ακόμη περισσότερα για τον κόσμο γύρω τους, σε μια ακόμη ξεκαρδιστική ταινία για όλη την οικογένεια. Έναν χρόνο μετά το πολυαγαπημένο «Ουπς… Ο Νώε Έφυγε», οι αγαπημένοι μας χαρακτήρες επιστρέφουν με μια ακόμη ιστορία για τη δύναμη της αγάπης, της φιλίας και της συγχώρεσης μέσα από περιπέτειες γεμάτες απρόοπτα… βιβλικών διαστάσεων και πολύ, πολύ γέλιο!

Atlantic City

Δραματική, 104΄

Σκηνοθεσία: Λουί Μαλ 

Πρωταγωνιστούν: Μπαρτ Λάνκαστερ, Σούζαν Σαράντον, Μισέλ Πικολί

Ο Λου, ένας ηλικιωμένος πρώην γκάνγκστερ ζει στην ίδια πολυκατοικία με τη Σάλι, μια νεαρή σερβιτόρα που ονειρεύεται να γίνει ντίλερ σε καζίνο. Ο μπλεγμένος με το εμπόριο ναρκωτικών πρώην άντρας της Σάλι και η τοπική μαφία θα δοκιμάσουν τα όρια της φαντασιοπληξίας, της ειλικρίνειας, της μοναξιάς και τελικά του αυτοσεβασμού των ηρώων στην παρηκμασμένη Atlantic City.

Το Μαγαζάκι της Κεντρικής Οδού (Obchod na korze)

Δραματική, 125΄

Σκηνοθεσία: Γιαν Καντάρ, Ελμαρ Κλος

Πρωταγωνιστούν: Ζόζεφ Κρόνερ, Ίντα Καμίνσκα, Χάνα Σλίβκοβα,Μάρτιν Χόλι

Σε μια μικρή πόλη της κατεχόμενης από τους Ναζί Σλοβακίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο αξιοπρεπής αλλά δειλός ξυλουργός Tono (Jozef Kroner) διορίζεται «Άριος ελεγκτής» ενός καταστήματος με κουμπιά που ανήκει σε μια ηλικιωμένη Εβραία χήρα, τη Rozalie (Ida Kaminska). Δεδομένου ότι η θέση συνοδεύεται από μισθό και θέση στη διεφθαρμένη ιεραρχία της πόλης, ο Tono παλεύει με την απληστία και τις ενοχές καθώς αυτός και η Rozalie γίνονται σταδιακά φίλοι. Όταν οι αρχές διατάσσουν τη συγκέντρωση όλων των Εβραίων της πόλης, ο Tono αντιμετωπίζει ένα ηθικό δίλημμα που δεν έχει ξαναγνωρίσει.