Λίγο πριν ξεκινήσει γυρίσματα για το «The Last Space», την νέα σκηνοθετική δουλειά του Σον Πεν που τοποθετείται σε καταφύγιο προσφύγων στο Σουδάν, η Αντέλ Εξαχρόπουλος θα επιστρέψει στις Κάννες για να παραλάβει ακόμη ένα τιμητικό βραβείο.

Ένα χρόνο μετά τη βραβευμένη, θριαμβευτική εμφάνισή της στο γαλλικό φεστιβάλ με τη διαβόητη «Ζωή της Αντέλ» του Αμπντελατίφ Κεσίς, η 20χρονη ελληνογαλλίδα ηθοποιός θα ξαναβρεθεί στην Κρουαζέτ για την απονομή του βραβείου Chopard, το οποίο απονέμει κάθε χρόνο η ελβετική εταιρεία ρολογιών και κοσμημάτων σε δυο ανερχόμενους ηθοποιούς –έναν άντρα, μια γυναίκα.

Σε τελετή που θα λάβει χώρα 15 Μαΐου στο ξενοδοχείο «Martinez» των Καννών, η Εξαρχόπουλος θα παραλάβει το βραβείο της από τα χέρια της Κέιτ Μπλάντσετ, ενώ το αντίστοιχο ανδρικό βραβείο θα απονεμηθεί στον Αμερικανό Λόγκαν Λέρμαν, τον… «Πέρσι Τζάκσον» που πρόσφατα είδαμε στον «Νώε» του Ντάρεν Αρονόφσκι. Αν και το βραβείο δεν σχετίζεται άμεσα με τα φεστιβαλικά τεκταινόμενα, μολαταύτα η σύνδεση με το περιώνυμο φεστιβάλ είναι υπαρκτότατη, αφού η Chopard είναι εδώ και πάνω από 20 χρόνια επίσημος χορηγός της διοργάνωσης. Η επιλογή των παραληπτών του βραβείου προκύπτει μέσα από συνεργασία με το εξειδικευμένο αμερικανικό περιοδικό «Variety», ενώ στη φετινή επιτροπή επιλογής συγκαταλέγονταν ο ηθοποιός Κόλιν Φερθ, οι σκηνοθέτες Άτομ Εγκογιάν και Λι Ντάνιελς, καθώς και ο παραγωγός Χάρβι Ουάινστιν.

Πηγή: tospirto.net