Αλυσίδα κινηματογραφικών αιθουσών στην κεντρική Ρωσία καλείται να πληρώσει πρόστιμο εξαιτίας 800.000 ρουβλιών (περίπου 16.400 δολάρια) εξαιτίας της προβολής της γνωστής ταινίας του Μάρτιν Σκορτσέζε «Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ».

Μέσω της προβολής της ταινίας, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο κινηματογράφος διαφήμισε παράνομα την χρήση ναρκωτικών ουσιών, όπως φέρεται ότι υποστήριξε η δικαστής του Νοβοσιμπίρσκ Γελένα Φιοντόροβα, σύμφωνα το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.

Η ίδια τόνισε μάλιστα ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να επιβληθούν πρόστιμα και σε άλλους κινηματογράφους. Οι τοπικές υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών στο κατηγορητήριό τους εναντίον του κινηματογράφου αναφέρθηκαν σε ένα δημοσίευμα που επέκρινε την ταινία αυτή διότι εξιδανικεύει την χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η αλυσίδα των κινηματογράφων, εντούτοις, σημείωσε ότι το υπουργείο Πολιτισμού στη Μόσχα είχε εγκρίνει την προβολή της ταινίας, η οποία πρόκειται να συνεχιστεί και σε άλλες ρωσικές πόλεις.