Παρά το γεγονός ότι έχει στο πρωταγωνιστικό δίδυμο μια κινούμενη πρόκληση που γεννά σκάνδαλα σε κάθε της βήμα, η νέα ταινία της Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι όχι μόνο παρουσιάστηκε στο περσινό Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες, αλλά αποθεώθηκε κιόλας από κοινό και κριτικούς.

Είναι μια ταινία για τις Κάννες, όχι το φεστιβάλ, αλλά το ίδιο το σύμβολο της Γαλλικής Ριβιέρας και των ακραίων καταστάσεων που γεννιούνται κάποιες φορές σε έναν κόσμο που δεν έχει να ασχοληθεί με πεζές καταστάσεις, όπως η καθημερινότητα και η επιβίωση.

«Μια έφηβη παρασύρεται στον ηδονιστικό τρόπο ζωής της ξαδέρφης της και μαθαίνει τον εαυτό της και τις δικές της αξίες όταν περνούν μαζί το καλοκαίρι στις Κάννες», είναι η σύνοψη της ταινίας «Ένα εύκολο κορίτσι» με τη Μίνα Φαρίντ και τη Ζαχία Ντεχάρ.

Την Ντεχάρ μπορεί να τη θυμάστε από κείνο το σκάνδαλο όπου αρκετοί ποδοσφαιριστές της γαλλικής εθνικής ομάδας βρέθηκαν μπλεγμένοι σε έναν κύκλο πορνείας. Η Ντεχάρ ήταν μία από τις συνοδούς πολυτελείας, ανήλικη τότε, που κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη διαβόητη φήμη που απέκτησε και να γίνει μοντέλο και σχεδιάστρια εσωρούχων.

Αυτή την αισθησιακή περσόνα επιστράτευσε η Ζλοτόφσκι για να μας πει μια ιστορία πόθου και αποπλάνησης.

Η 16χρονη Ναϊμά (Μίνα Φαρίντ) θα περάσει ένα καλοκαίρι στις Κάννες με την πανέμορφη ξαδέρφη της Σοφία (Ζαχία Ντεχάρ), με την οποία θα πάθει εμμονή. Ειδικά με το πώς την κοιτούν και την ορέγονται οι άντρες.

Στην πορεία θα ανακαλύψει πολλά και διάφορα και η ενηλικίωση θα έρθει γρηγορότερα απ’ ό,τι το περίμενε, όπως για παράδειγμα πώς ζουν οι πολυεκατομμυριούχοι.

Παρά το γεγονός ότι την παράσταση κλέβει αναγκαστικά ο αισθησιασμός που αποπνέεται σε κάθε σεκάνς, η ταινία έχει να πει πολλά πράγματα και σε πολλούς τομείς.

Είναι διαθέσιμη στο Netflix από τις 13 Αυγούστου…