Ο Τζορτζ Λόπεζ έφτασε στα πρωτοσέλιδα των ΗΠΑ στις αρχές της χρονιάς, όταν σχολίασε μια είδηση πως το Ιράν είχε επικηρύξει τον Ντόναλντ Τραμπ έναντι 80 εκατ. δολαρίων.

«Θα το κάνουμε για τα μισά», είχε πει ο θρυλικός κωμικός και έριξε το ίντερνετ!

Και τώρα ξαναχτυπά με ένα stand up comedy για το Netflix που έχει ακριβώς τον ίδιο τίτλο. Και όπως εύκολα καταλαβαίνει ο καθείς, ο Λόπεζ έχει ακονίσει τα μαχαίρια του και δεν σκοπεύει να χαριστεί σε κανέναν.

Ο πολύ γνωστός στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κωμικός μιλά εδώ για πολιτική και φυλές, αλλά και για όσα έχει μάθει μεγαλώνοντας ως Λατίνος σε μια χώρα που δεν φαίνεται να τα πάει καλά και με τους ισπανόφωνους.

Ο Λόπεζ ανεβαίνει στη σκηνή του Σαν Φρανσίσκο και αφήνει το πολυβόλο που έχει για στόμα ελεύθερο. Οι σφαίρες του εξοστρακίζονται στα πάντα, από τη μετανάστευση και τα πάρτι για τα αποκαλυπτήρια του φύλου του μωρού μέχρι και την ίδια την κοινότητα των Λατίνων. Και τους σκληρούς γονείς του, αλίμονο.

Τίποτα δεν είναι ιερό και όσιο ώστε να μην μπορεί να μπει στο στόμα του Λόπεζ, κάτι που γίνεται σαφές από τις πρώτες λέξεις του. Εκτός από τα παιδιά και την εξωτερική εμφάνιση των ανθρώπων, όπως λέει, με αυτά δεν κάνει πλάκα ποτέ.

Αθυρόστομος και… Μεξικάνος, γεγονός που έχει τη σημασία του εδώ, ο αστέρας της τηλεόρασης και των talk shows παραδίδει ένα μάθημα καυστικού πολιτικού λόγου, την ώρα που γελάς μέχρι δακρύων.

Την ίδια την ουσία του stand up comedy δηλαδή. Ήρθε στις 30 Ιουνίου για να το πάρουμε προσωπικά…