Ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που μπορείς πλέον να δεις στο Netflix δεν είναι κάποια ταινία τρόμου.

Αλλά μια μεξικανική σειρά γύρω από μια ιστορία το άκουσμα της οποίας προκαλεί ανατριχίλες σε κάθε γονέα.

«Η Έρευνα» τη λένε, μας ήρθε στις 12 Ιουνίου και αφορά μια πραγματική ιστορία που έλαβε χώρα στην Πόλη του Μεξικού το 2010, όταν ένα μικρό κορίτσι εξαφανίστηκε από το δωμάτιό του μέσα στο σκοτάδι της νύχτας.

Δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης ή κάτι παράξενο που να μυρίζει διάρρηξη. Μόνο μυστήριο και πόνος.

Και παρά το γεγονός ότι η σειρά έχει αρκετές τρομακτικές στιγμές, τίποτα δεν είναι τρομακτικότερο από το απλό γεγονός πως είναι πραγματική ιστορία.

Την 4χρονη Πολέτ έβαλε στο κρεβάτι της η μαμά της στις 21 Μαρτίου 2010. Το επόμενο πρωί η νταντά της δεν τη βρήκε όμως εκεί.

Παρά τις έρευνες της αστυνομίας και της οικογένειας, κανένα ίχνος της δεν βρέθηκε τις επόμενες μέρες. Κι όταν βρέθηκε, το μυστήριο έγινε ακόμα πιο περίεργο.

Γιατί βλέπετε εννιά μέρες μετά η Πολέτ βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιό της! Βρήκαν τη σορό της τυλιγμένη στα σεντόνια μέσα στο στρώμα. Και τη βρήκαν από την άσχημη μυρωδιά.

Η ίδια η μητέρα της είχε δώσει μάλιστα πολλές συνεντεύξεις όλο αυτό το διάστημα πάνω στο ίδιο κρεβάτι. Ασφυξία ήταν η αιτία του θανάτου της, χωρίς σημάδια βίας, πάλης ή κακοποίησης.

Η μητέρα εξέδωσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της υπόλοιπης οικογένειας, ισχυριζόμενη σταθερά πως δεν είχε καμία σχέση με τον θάνατο της μικρής.

Ακόμα και σήμερα, δεν είναι ακριβώς σαφές τι συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ…