Το «Πνιγμένη: Μιλάει το Χρήμα», μια νέα ταινία του Netflix υβρίδιο δράματος και θρίλερ, ξεκινά με μια συναρπαστική υπόθεση.

Τι συμβαίνει όταν τσακώνεσαι διαρκώς με τον άντρα σου για τα κακά οικονομικά και τα χρέη και η αποχέτευση της κουζίνας αρχίζει να «ξερνά» μαγικά σακουλάκια με λεφτά;

Και τι συμβαίνει όταν τελικά ο νέος θησαυρός αποδειχτεί άνθρακας, ευγενική χορηγία της κυβέρνησης, που αποφασίζει να υποτιμήσει το νόμισμα; Πόσο μάλλον που εσύ δουλεύεις σε τράπεζα!

Με αυτό το αφηγηματικό στοίχημα ξεκινά η «Πνιγμένη: Μιλάει το Χρήμα», ένα δίωρο διαμαντάκι από την Ινδία που μας έφερε το Netflix στις 5 Ιουνίου. «Μια τραπεζικός που κουβαλά το βάρος των χρεών του άνεργου άντρα της -και των δικών της χαμένων ονείρων- ανακαλύπτει στο σπίτι μια φαινομενικά αστείρευτη πηγή χρημάτων», προλογίζει η πλατφόρμα την ταινία.

Η Σαρίτα (Σαϊγιάμι Κερ) βρίσκει πράγματι σακουλάκια με λεφτά κάθε φορά που πλημμυρίζει η κουζίνα της. Και δεν μπορεί φυσικά να πιστέψει στα μάτια της. Ξοδεύει μερικά και το κρατά μυστικό, ώσπου βλέπει την κυβερνητική ιδέα για υποτίμηση του νομίσματος να περιπλέκει ακόμα περισσότερο μια ήδη περίεργη κατάσταση.

Το φιλμ ακροβατεί πάνω στο δράμα και το φιλμ μυστηρίου, διατηρώντας αμείωτη την ένταση. Αλλά και το ενδιαφέρον της πλοκής. Ο σκηνοθέτης Ανουράγκ Κασιάπ («Ιερά Παιχνίδια») αφηγείται με δεινότητα μια ιδιαίτερη ιστορία, καταγράφοντας το σασπένς, αλλά και τα προσωπικά αδιέξοδα.