Πολλές νέες παραγωγές φέρνει η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, καθώς στις αίθουσες ξεκινούν να προβάλλονται συνολικά 8 ταινίες.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Φρανκενστάιν»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Στιούαρτ Μπίτι με τους: Άαρον Έκχαρτ, Μπιλ Νάι, Μιράντα Ότο

Το Τέρας του Φρανκενστάιν, δυο αιώνες μετά τη «γέννησή» του, θα βρεθεί παγιδευμένο στη δίνη μιας φονικής διαμάχης ανάμεσα σε δυο φυλές αθανάτων, κρατώντας στα χέρια του το μέλλον της ανθρωπότητας.

«Nebraska»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Αλεξάντερ Πέιν με τους: Μπρους Ντερν, Στέισι Κιτς, Γουίλ Φόρτε, Τζουν Σκουίμπ

Πιστεύοντας πως έχει κερδίσει ένα εκατομμύριο δολάρια από το τυχερό κουπόνι ενός περιοδικού, ένας πεισματάρης γέρος ξεκινά μαζί με τον γιο του ένα οδικό ταξίδι από τη Μοντάνα στη Νεμπράσκα για να εισπράξει τα χρήματα.

«Τζακ Ραϊαν: Πρώτη Αποστολή»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα με τους: Κρις Πάιν, Κέβιν Κόστνερ, Κίρα Νάιτλι, Κένεθ Μπράνα

Μετά το σοβαρό τραυματισμό του στο Αφγανιστάν, ο Τζακ Ράιαν δουλεύει ως οικονομικός αναλυτής που προσπαθεί να ξεσκεπάσει τις σχέσεις του διεθνούς μαύρου χρήματος με την τρομοκρατία. Πολύ γρήγορα όμως ο θαρραλέος πράκτορας αποχωρίζεται τις οθόνες και τα γραφεία και ταξιδεύει στη Ρωσία για να σταματήσει το καταστροφικό σχέδιο του μεγιστάνα Βίκτορ Σερέβιν.

«Η Κλέφτρα των Βιβλίων»

Αμερικανογερμανική ταινία, σκηνοθεσία Μπράιαν Πέρσιβαλ με τους: Τζέφρι Ρας, Έμιλι Γουότσον, Σόφι Νέλις

Η Λίζελ μετακομίζει στο σπίτι της ανάδοχης οικογένειας των Χούμπερμαν λίγο προτού ξεκινήσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Η προσαρμογή της στη νέα πραγματικότητα είναι δύσκολη, αφού η μητριά της Ρόζα και οι συμμαθητές της της κάνουν τη ζωή δύσκολη. Με τη βοήθεια του καλοκάγαθου πατριού της Χανς όμως μαθαίνει γραφή και ανάγνωση, ενώ αποκτά εμμονική σχέση με τη λογοτεχνία.

«Η Εκδίκηση του Ender»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γκάβιν Χουντ με τους: Άζα Μπάτερφιλντ, Χάρισον Φορντ, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Χέιλι Στέινφελντ

Μισόν αιώνα έπειτα από μια εξωγήινη επίθεση με εκατομμύρια θύματα, ένα χαρισματικό παιδί αποστέλλεται σε μια διαστημική στρατιωτική σχολή για να προετοιμαστεί ως ο ηγέτης που θα αντιμετωπίσει μια μελλοντική εισβολή.

«Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Ελίνα Ψύκου με τους: Μαρία Καλλιμάνη, Θεοδώρα Τζήμου, Χρήστος Στέργιογλου, Γιώργος Σουξές, Σύλλας Τζουμέρκας

Ο Αντώνης Παρασκευάς, διάσημος τηλεπαρουσιαστής, αποσύρεται μυστικά σε ένα έρημο ξενοδοχείο και απολαμβάνει τη μιντιακή φρενίτιδα γύρω από την εξαφάνισή του, προετοιμάζοντας τη θριαμβευτική επιστροφή του.

«Αθηνά Εκ Του Μηδενός»

Eλληνικό ντοκιμαντέρ, σκηνοθεσία Φοίβος Κοντογιάννη

Ένα ντοκιμαντέρ για την κατασκευή ενός παραδοσιακού ελληνικού ιστιοπλοϊκού σκάφους, που δεν περιγράφει απλώς την τεχνική της κατασκευής του σκάφους και την αρτιότητα του αποτελέσματος, αλλά επικεντρώνεται στις προσωπικότητες και στις σχέσεις των δημιουργών που ασχολούνται με το συγκεκριμένο έργο.

«Ευτυχία»

Σοβιετική ταινία, σκηνοθεσία Αλεξάντρ Μεντβέντκιν με τους: Πιότρ Ζινοβίεφ, Γιελένα Γιεγκόροβα

Στην τσαρική Ρωσία ένα ζευγάρι αγροτών αγωνίζεται να επιβιώσει και να ανακαλύψει την πραγματική ευτυχία.