Πρεμιέρα κάνει σήμερα η πολυαναμενόμενη συνέχεια του «The Hunger Games», με τίτλο «Φωτιά». Μαζί του έρχεται και ο «Ο Άνθρωπος που Πούλησε τον Κόσμο» που μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«The Hunger Games: Φωτιά»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς με τους: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Γούντι Χάρελσον, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Λίαμ Χέμσγουορθ

Μετά τη νίκη τους στους Αγώνες Πείνας, οι Κάτνις και Πίτα ετοιμάζονται για τη θριαμβευτική περιοδεία τους στις 12 περιφέρειες της Πάνεμ. Εκεί θα διαπιστώσουν ότι ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα επανάστασης, αν και η Κάπιτολ μοιάζει να μην ανησυχεί, προετοιμάζοντας τους επετειακούς, γεμάτους εκπλήξεις 75ους Αγώνες Πείνας.

«Ο Άνθρωπος που Πούλησε τον Κόσμο»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπιλ Κόντον με τους: Ντάνιελ Μπρουλ, Ντέιβιντ Θιούλις, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κάρις βαν Χούτεν

Η ιστορία του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ και του συνεργάτη του Ντάνιελ Μπεργκ, οι οποίοι από απλοί κυβερνοακτιβιστές έφτασαν ως την αποκάλυψη άκρως απόρρητων κρατικών μυστικών που αφορούσαν τον πόλεμο στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, μπαίνοντας στο στόχαστρο της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Η Τέλεια Ομορφιά»

Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Πάολο Σορεντίνο με τους: Τόνι Σερβίλο, Κάρλο Βερντόνε, Σαμπρίνα Φερίλι

Ένας κυνικός συγγραφέας που μόλις έχει κλείσει τα 65 του χρόνια, σύμβολο της ρωμαϊκής κοσμικής ζωής, περιπλανιέται στην αγαπημένη του ιταλική πρωτεύουσα αντιμέτωπος με το δικό του αλλά και το δικό της παρελθόν.

«Diana»

Αγγλική ταινία, σκηνοθεσία Όλιβερ Χιρσμπίγκελ με τους: Ναόμι Γουότς, Ναβίν Άντριους, Ντάγκλας Χοτζ

Τα τελευταία δυο χρόνια της ζωής της πριγκίπισσας Νταϊάνα και η σχέση της με τον Πακιστανό καρδιοχειρουργό Χασνάτ Καν.

«Ραγισμένα Όνειρα»

Βελγική ταινία, σκηνοθεσία Φέλιξ Βαν Γκρόνινγκεν με τους: Γιόχαν Έλντεμπεργκ, Ελίζε Βαλντεβέλντε, Νιλ Κάτρισε

Ο Ντιντιέ και η Ελίζε είναι δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες, ερωτεύονται όμως παράφορα και ξεκινούν μια ευτυχισμένη κοινή ζωή. Όταν η μικρή τους κόρη αρρωστήσει σοβαρά, οι πεποιθήσεις και οι αντοχές τους θα δοκιμαστούν σκληρά.

«Το Χρονικό Μιας Καταστροφής»

Ελληνική ντοκιμαντέρ, Σκηνοθεσία: Χρύσα Τζελέπη, Ακης Κερσανίδης

Το χρονικό του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη που έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1944. Ο θάνατος ενός Γερμανού στρατιώτη σε μια ένοπλη συμπλοκή ήταν η αφορμή που ζητούσαν οι κατοχικές δυνάμεις. Λίγη ώρα αργότερα οι γερμανικές δυνάμεις συνεπικουρούμενες από ορδές ταγματασφαλιτών θα φτάσουν στον Χορτιάτη έτοιμες να εφαρμόσουν ένα προμελετημένο σχέδιο. Ξεσπούν σε πράξεις παράφορης βίας, σκοτώνουν βρέφη, βιάζουν, εκτελούν εν ψυχρώ, καίνε και λεηλατούν. Ο απολογισμός θα είναι τραγικός: 149 άτομα θα καούν ζωντανά ή θα εκτελεστούν, από τα οποία τα 51 κάτω των 18 ετών.

«Ο Gummybear Σώζει τον Άι Βασίλη»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία: Μπέρνι Ντενκ, Γιούργκεν Κόρντουλετς