Σε άρθρο του στο Vulture για τις ταινίες που βγήκαν στις κινηματογραφικές αίθουσες τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, ο Jesse David Fox προσπάθησε να εξηγήσει με ποιο τρόπο οι διάφοροι λαοί τις επιλέγουν και ποια είναι τα γούστα τους.

Για παράδειγμα: τι θεωρείται κωμικό στο Μπαχρέιν, πού είναι πιο δημοφιλής ο Γούντι Άλεν από τον Σούπερμαν και άλλα πολλά.

1. Σε ό,τι αφορά τους «τοπικούς» ήρωες οι Αυστραλοί δείχνουν μια προτίμηση στον Baz Luhrmann απ’ ό,τι στο Hugh Jackman.

Η ταινία The Great Gatsby έκανε 25,3 εκατομμύρια δολάρια στην Αυστραλία, ξεπερνώντας κάθε άλλη ταινία δράσης για φέτος το καλοκαίρι, εκτός από τον Iron Man 3. Ο Great Gatsby άφησε πίσω του το Fast and Furious 6 (24,7 εκατ. δολάρια), το Man of Steel (22,3 εκατ. δολάρια) και το World War Z (16,4 εκατ. δολάρια). Η δε ταινία Wolverine του πατριώτη τους Hugh Jackman, δεν ξεπέρασε τα 14,4 εκατ. δολάρια.

2. Στη Γερμανία το Hangover III ήταν η απόλυτη καλοκαιρινή ταινία.

Οι Γερμανοί έδωσαν 31,2 εκατομμύρια δολάρια για να απολαύσουν τη συνέχεια των περιπετειών της διάσημης αντροπαρέας, αφήνοντας πολύ πίσω το Iron Man 3 με όχι περισσότερα από 7 εκατομμύρια δολάρια.

3. Οι Ισραηλινοί είδαν τα Στρουμφάκια.

Η ταινία The Smurfs 2 μπορεί να μην τα πήγε τόσο καλά στις ΗΠΑ συγκεντρώνοντας μόλις 68 εκατ. δολάρια, όμως στο εξωτερικό κατάφερε να φτάσει τα 199 εκατ. δολάρια. Τα Στρουμφάκια θριάμβευσαν στην Κροατία και το Ισραήλ, ξεπερνώντας σε πωλήσεις το Despicable Me 2 και το Monsters University.

4. Οι Ιάπωνες πήγαν για να δουν το The Lone Ranger όμως πολύ περισσότεροι επέλεξαν να δουν το Monsters University.

Η ταινία The Lone Ranger έκανε 20,7 εκατομμύρια δολάρια στην Ιαπωνία, όμως το Monsters University έχει φτάσει τα 88,9 εκατ. δολάρια και ακόμη συνεχίζει να… «γράφει».

5. Η Sandra Bullock και η Melissa McCarthy είναι οι «βασίλισσες» του Μπαχρέιν.

Η ταινία «The Heat» ήταν η καλύτερη ταινία δράσης που είδαν οι πολίτες της χώρας στο Μπαχρέιν, με πωλήσεις που έφτασαν σχεδόν τα 315 εκατ. δολάρια.

6. Ο Iron Man είναι ο… παγκόσμιος υπερήρωας. (Εκτός από τη Σερβία και το Μαυροβούνιο, όπου προτιμούν το Wolverine.)

7. Οι Γάλλοι αγαπούν τον Ryan Gosling περισσότερο από τους Αμερικανούς.

Η ταινία «Only God Forgives» έπιασε μόλις 779.188 δολάρια στις ΗΠΑ, όμως συγκέντρωσε 10 εκατ. δολάρια στο εξωτερικό, με τα 3,7 από αυτά να τα παίρνει από τους Γάλλους.

8. Οι Λατινοαμερικάνοι δεν έδωσαν και πολύ σημασία στο Star Trek Into Darkness.

Η ταινία έκανε 228,8 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ, αλλά μόλις 16,2 στη Λατινική Αμερική.

9. Η Αυστρία, Βουλγαρία, Πορτογαλία, Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ είναι οι χώρες που λάτρεψαν το Fast and Furious 6.

Σε αυτές τις έξι χώρες η ταινία έκανε τα περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη ταινία αμερικανικής παραγωγής, συγκεντρώνοντας 25,4 εκατ.δολάρια. Το Iron Man 3 18,2 ενώ το Despicable Me 2 12,7 εκατ. δολάρια.

10. Ο Γούντι Άλεν είναι ο «υπερήρωας» των Πολωνών.

Η ταινία Blue Jasmine έκανε μέσα σε τρεις εβδομάδες 1,6 εκατ. δολάρια μόνο στην Πολωνία, ενώ το Man of Steel 1,2 εκατ. δολάρια στο ίδιο διάστημα.