Με έξι νέες πρεμιέρες μάς υποδέχεται η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα. Παράλληλα, η εναλλακτική επιλογή για το σινεφίλ κοινό, είναι το αφιέρωμα της New Star στο Σαλβαντόρ Αλιέντε που επίσης ξεκινά σήμερα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Ο Πέρσι Τζάκσον και η Θάλασσα των Τεράτων»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Θορ Φρόιντενθαλ με τους: Λόγκαν Λέρμαν, Αλεξάντρα Νταντάριο, Μπράντον Τ. Τζάκσον, Στάνλεϊ Τούτσι

Προσπαθώντας να γιατρέψει το δέντρο που προστατεύει το Στρατόπεδο των Ημίθεων, ο Πέρσι θα ξεκινήσει με την Άναμπεθ, τον σάτυρο Γκρόβερ και τον ετεροθαλή κύκλωπα αδερφό του Τάισον να βρουν το Χρυσόμαλλο Δέρας. Για να τα καταφέρουν, θα πρέπει να διασχίσουν τα επικίνδυνα νερά της Θάλασσας των Τεράτων, η οποία είναι γνωστή στους ανθρώπους ως Τρίγωνο των Βερμούδων. Μόνο που θα πρέπει να φτάσουν στη σπηλιά του κύκλωπα Πολύφημου και να αρπάξουν το θαυματουργό κομμάτι δέρματος πριν από τους ορκισμένους τους αντιπάλους.

«The Grandmaster»

Κινέζικη ταινία, σκηνοθεσία Γουονγκ Καρ – Βάι με τους: Τόνι Λιουνγκ, Ζανγκ Ζιγί, Λε Κουνγκ

Η ζωή του Ιπ Μαν, θρυλικού δεξιοτέχνη του κουνγκ φου, η καθιέρωσή του ως κορυφαίου δασκάλου των πολεμικών τεχνών στο Χονγκ Κονγκ της δεκαετίας του ’30 και η ρομαντική σχέση του με τη δυναμική Γκονγκ Ερ.

«Dancing Dreams»

Γερμανική ταινία, σκηνοθεσία Ράινερ Χόφμαν, Αν Λίνσελ

Η προετοιμασία ανεβάσματος του χοροδράματος «Kontakthof» από εφήβους, όπως το επιμελήθηκε η γερμανίδα χορογράφος Πίνα Μπάους στο Θέατρο του Βούπερταλ το 2008.

«Το Τέλειο Χτύπημα»

Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Τζιουζέπε Τορνατόρε με τους: Τζέφρι Ρας, Τζιμ Στάρτζες, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Σίλβια Χεκς

Ο διάσημος εκτιμητής τέχνης Βέρτζιλ Όλντμαν δεν έχει κανέναν στη ζωή του πέρα από υπηρέτες και σερβιτόρους. Επιπλέον, δεν αποχωρίζεται ποτέ τα γάντια του, μη αντέχοντας να έρχεται σε επαφή με πράγματα που δεν είναι δικά του. Όταν μια γυναίκα που πάσχει από μια βαριά μορφή αγοραφοβίας τού ζητά επίμονα να εκτιμήσει την κινητή της περιουσία, κάτι θα αρχίσει να αλλάζει στην κανονισμένη με ακρίβεια δευτερολέπτου ζωή του.

«Τα Παλιόπαιδα»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Αντονί Μαρσιανό με τους: Αλέν Σαμπά, Σαντρίν Κιμπερλέν, Μαξ Μπουμπλίλ, Μελανί Μπερνιέ

Ο Τομά, ένας νεαρός μουσικός που κερδίζει τα προς το ζην παίζοντας σε γάμους και βαφτίσια, αρραβωνιάζεται τη Λολά, την κόρη ενός ευκατάστατου και ρουτινιάρικου μεσοαστικού ζευγαριού. Η γνωριμία με τον απογοητευμένο από τη συμβατική ζωή πεθερό του ξεκινά αμήχανα, θα εξελιχτεί όμως σε μια αντρική φιλία γεμάτη ανέμελες πλάκες και κραιπάλες. Τα εφηβικά όνειρα, πάντως, έχουν και αυτά το αντίτιμό τους…

«Στρουμφάκια 2»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ράγια Γκόζνελ με τους: Νιλ Πάτρικ Χάρις, Χανκ Αζάρια, Μπρένταν Γκλίζον

Ο Δρακουμέλ, ο οποίος γνωρίζει επιτυχία στο Παρίσι ως μάγος-σόουμαν, απάγει τη Στρουμφίτα και προσπαθεί να της κλέψει το πολύτιμο ξόρκι των Στρουμφ. Έτσι ο Μπαρμπαστρούμφ, ο Σκουντούφλης, ο Γκρινιάρης και ο Μελένιος ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Γουίνσλοου, φίλους τους από τη Νέα Υόρκη, και ταξιδεύουν μέχρι την Πόλη του Φωτός για να τον σταματήσουν.