Το ψυχολογικό θρίλερ του Τοντ Φίλιπς με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ Joker έσπασε κάθε ρεκόρ, ενώ βάζει ολοταχώς πλώρη για τα όσκαρ.

Πρόσφατα το φιλμ σφράγισε τη θριαμβευτική πορεία του πιάνοντας μία ακόμα κορυφή: Έγινε η πρώτη ταινία με δείκτη καταλληλότητας «R», που απαγορεύεται δηλαδή για τους θεατές κάτω των 17 ετών που δεν συνοδεύονται, που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Hollywood Reporter υπάρχει στα σκαριά το sequel της ταινίας. Μια απόφαση, σύμφωνα με το αμερικανικό ΜΜΕ, που πάρθηκε ην Τετάρτη αφότου η ταινία ξεπέρασε το «φράγμα» του ενός δισ. δολαρίων σε εισπράξεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Χοακίν Φίνιξ θα πρωταγωνιστήσει στο sequel ενώ θα το αναλάβει ο δημιουργός της ταινίας Τζόκερ, Τοντ Φίλιπς.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Todd Phillips είναι σε συνομιλίες με τη Warner Bros προκειμένου να αναλάβει και σειρά από origin stories άλλων χαρακτήρων της DC.

Επισήμως καμία πλευρά δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος.

Πριν από λίγες ημέρες ωστόσο ο Φίνιξ σε συνέντευξή του είχε πει ότι:  «Υπάρχει ο κίνδυνος να στερεοτυπηθείς σε ένα ρόλο. Κι αυτό είναι κουραστικό. Παύεις να έχει κίνητρο, να σ’ ενδιαφέρει. Μέρος της ομορφιάς του ρόλου για μένα ήταν το γεγονός ότι δεν υπήρχε καμία προσδοκία. Δεν υπέγραψα για να κάνω περισσότερες ταινίες. Ήταν μια κι έξω. Δεν θα έκανα ένα sequel μόνο και μόνο επειδή η πρώτη ταινία ήταν επιτυχημένη. Αυτό είναι γελοίο».

Ωστόσο συνεχίζοντας είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο: «Θα εξαρτηθεί αν το σενάριο είναι εξίσου ενδιαφέρον. Δεν μπορεί να το κάνει κανείς μόνο για τα χρήματα». Ενώ είχε παραδεχτεί ότι είχε πει στον σκηνοθέτη πως μπορούν να κάνουν άλλες δύο με τρεις ταινίες με αυτό το υλικό.