Τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννη Βαρουφάκη θα υποδυθεί στον κινηματογράφο, υπό τον Γιώργο Βούλγαρη, ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης.

Η απόφαση του κ. Βούλγαρη εξέπληξε τον κ. Λούλη, όπως είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του News 24/7 στους 88,6.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα καθώς όπως εγώ όπως και ο υπόλοιπος κόσμος ξέραμε ότι είχε διαλέξει άλλον ηθοποιό. Όμως μου έστειλε ένα μήνυμα και μου είπε ότι θέλει να με δει στο θέατρο Τέχνης και στους “Παλιούς Καιρούς” . Και πράγματι ήρθε με την γυναίκα του, μιλήσαμε κάναμε στη συνέχεια ένα ραντεβού και μου εξέφρασε την επιθυμία του να κάνω αυτόν τον ρόλο. Μου είπε ότι με πιστεύει και πως έχω κάποια στοιχεία που θα μπορούσαν να ταιριάξουν στον ιδιαίτερο χαρακτήρα που έχει ο Γιάννης Βαρουφάκης, όπως εκείνος πρωταγωνίστησε το 6μηνο της διαπραγμάτευσης» ανέφερε ο κ. Λούλης.

Για τον Χρήστο Λούλη «κανείς δεν είναι καλός για τίποτα. Όλοι κάνουν ότι καλύτερο μπορούν και στο τέλος μαζί με λίγη τύχη ή με ατυχία έρχονται τα καλά ή τα κακά αποτελέσματα».

«Με προκαλεί πολύ αυτή η ιδέα, να κάνω δηλαδή αυτόν τον ρόλο γιατί θυμάμαι αυτά τα γεγονότα. Τα είχα παρακολουθήσει από πολύ κοντά, με πάθος και ένταση όπως όλοι μας. Επίσης υπάρχει η αίσθηση στην Ελλάδα ότι για να μιλήσουμε για κάτι πρέπει να περάσουν 50 – 60 χρόνια να γίνει ένα γεγονός ταινία. Με ενδιαφέρει, λοιπόν, αυτή η πρόκληση και όταν σου λέει και ο Κώστας Γαβράς να κάνεις μια ταινία μαζί του δύσκολα λες όχι» είπε.