Ανοίγει την Παρασκευή η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόντρεαλ του Καναδά με αφιέρωμα στον Παντελή Βούλγαρη. Στην πρεμιέρα θα προβληθεί η ταινία «Νύφες» ενώ το τρίπτυχο του αφιερώματος θα συμπληρώσουν οι δημιουργίες του «Happy Day» και «Ψυχή Βαθιά».

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ, που θα ολοκληρωθεί στις 3 Νοεμβρίου, περιλαμβάνει ποικιλία ταινιών από το σύγχρονο ελληνικό σινεμά, τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο («Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση» με το Θανάση Βέγγο) κι ένα μίνι αφιέρωμα στο Νομπελίστα Γιώργο Σεφέρη.

Η Τρίτη θα είναι αφιερωμένη στην Κεφαλονιά με το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Σεισμός», που αποδίδει τη φρίκη που έζησαν οι κάτοικοι του νησιού με το μεγάλο σεισμό. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης σύγχρονες ελληνικές κωμωδίες, που διακωμωδούν τη μοντέρνα Ελλάδα έστω και στις δύσκολες συνθήκες της.

Η επίσημη λήξη του φεστιβάλ θα γίνει στις 3 Νοεμβρίου στο ιστορικό σινεμά Ριάλτο με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Καναρίνι μου γλυκό» που αναφέρεται στη ζωή της ρεμπέτισσας τραγουδίστριας-ηθοποιού Ρόζας Εσκενάζυ(1895-1980).