Το ναυάγιο του υποβρύχιου Titan στα βάθη του Ατλαντικού, κοντά στα συντρίμμια του αληθινού Τιτανικού, είχε μονοπωλήσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Σχεδόν ένα μήνα μετά από την τραγική αυτή είδηση, τον ενδιαφέρον για το ναυάγιο δεν έχει σταματήσει, ενώ τώρα, υπάρχουν σκέψεις να μεταφερθεί το δράμα των 5 επιβαινόντων στη μικρή οθόνη.

Και ποιος θα ήταν πιο κατάλληλος στο να σκηνοθετήσει αυτή την τραγωδία, από τον άνθρωπο που σκηνοθέτησε την ιστορία του πραγματικού Τιτανικού, με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Κέιτ Γουίνλσετ; Ο Τζέιμς Κάμερον, λοιπόν, είναι σε συζητήσεις, καθώς πρόκειται να σκηνοθετήσει μια δραματική σειρά για την καταστροφή του υποβρυχίου Titan.

Πληροφορίες από την thesun.co.uk αναφέρουν πως μια πλατφόρμα streaming έχει προσεγγίσει τον αναγνωρισμένο σκηνοθέτη – ο οποίος έχει καταδυθεί στον Τιτανικό 30 φορές – για να αφηγηθεί την ιστορία των πέντε ανδρών που έχασαν τη ζωή τους στο υποβρύχιο τον περασμένο μήνα. Μια πηγή δήλωσε: «Ο Τζέιμς Κάμερον είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Το ναυάγιο του υποβρυχίου Titan εξετάζεται ήδη ως μια σημαντική σειρά για μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες του κόσμου – και ο Τζέιμς είναι η πρώτη επιλογή για σκηνοθέτης».

«Είναι ένα θέμα κοντά στην καρδιά του. Είπε την ιστορία του Τιτανικού με τόση συμπόνια, που μοιάζει με φυσικό βήμα γι’ αυτόν να αναλάβει αυτό το έργο. Η αναδρομή των βημάτων όσων επέβαιναν στο υποβρύχιο Titan είναι ένα τεράστιο εγχείρημα, αλλά θα αφιερωθεί πολύς χρόνος, χρήμα και πόροι σε αυτό», ανέφερε η ίδια πηγή.

Οι υπεύθυνοι για τη σειρά φαίνεται πως έχουν ετοιμάσει ήδη κάποιες προτάσεις σχετικά με το ποιους ηθοποιούς θα ήθελαν να πρωταγωνιστήσουν σε αυτή. Ανάμεσά τους είναι και ο ηθοποιός του Χόλιγουντ Matt Damon, όπως και ο Kumail Nanjiani, πρωταγωνιστής της ρομαντικής κωμωδίας «The Big Sick».

Γεννημένος στον Καναδά, ο Κάμερον κέρδισε τρία Όσκαρ για τον Τιτανικό το 1998, συμπεριλαμβανομένου του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Είναι επίσης ειδικός της εξερεύνησης στη βαθιά θάλασσα.